''Bakanlar, Milletvekilleri Kahvehanelerde mi Kovid Oldu?''

Ankara Kahveciler ve Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, yeni koronavirüs genelgesiyle yine kahvehanelerin süresiz kapatılmasına tepki göstererek, “Acaba bakanlar, milletvekilleri kahvehanede mi kovid oldu?” diye sordu. Güven kahvehane kültürünün bitirilmeye çalışıldığını kaydederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Eğer bize kahvecilik yaptırmak istemiyorsanız, söyleyin gelelim, anahtarlarımızı teslim edelim” diye seslendi.

19 Kasım 2020 Perşembe 14:46
''Bakanlar, Milletvekilleri Kahvehanelerde mi Kovid Oldu?''

Ankara Kahveciler ve Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı son genelge ile koronavirüs tedbirleri kapsamında kahvehanelerin yine kapatılacak olmasına tepki gösterdi. Güven, 16 Mart kahvehanelerin kapatıldığını, 1 Haziran’dan itibaren açıldıktan sonra da oyun oynamaya izin verilmediğini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Yine kahvehaneler kapandı. Bilim Kurulu’na seslenmek istiyorum. 9 aydır Ankara’nın göbeğinde bir sivil toplum örgütünün başkanı isyan ediyor. Ne hikmetse bizlerin hiç görüşünü olmadınız. Bu kovid ne hikmetse kahvehanelerden mi bulaşıyor? Bakanlar, milletvekilleri, halkımız ve hatta kendi çocuklarım kovid oldu. Hepsine geçmiş olsun. Acaba bakanlar, milletvekilleri kahvehanede mi kovid oldu?” 

''SÖYLEYİN ANAHTARIMIZ TESLİM EDELİM''

Güven, kendilerinin görüşünün alınmadan kahvehanelerin tekrar kapandığını vurgulayarak, Erdoğan’a şöyle seslendi:

“Oyun oynanmadığı için zaten 30-50 çayla geçiniyorduk. Bizlere 25 bin lira verdiniz. Bizler dükkan kiramızı, ev kiramızı ödeyemiyoruz. Bizim kahvehanelerimizin ne zaman açılacağı belli değil.  Çıkın ‘Artık Türkiye Cumhuriyeti’nde kahvecilik yaptırmayacağız’ deyin vatandaşı da borçlandırmayın. 9 aydır çektiğimiz kredileri ödeyemiyoruz. 500 yıllık kahvehane kültürümüzün ölmesine bizim gönlümüz razı değil. Eğer bize kahvecilik yaptırmak istemiyorsanız, söyleyin gelelim, anahtarlarımızı teslim edelim.”

''O ZAMAN 1 AY HİÇ KİMSE DIŞARI ÇIKMASIN''

AVM’ler açıkken kahvehanelerin kapatılmasına da tepki gösteren Güven, buraların da kalabalık olduğun kaydederek, “O zaman 1 ay hiç kimse dışarı çıkmasın” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya gezisinde esnafa “Al çay keyfi yap” sözünü hatırlatan Güven, “Biz açız, ben 9 aydır uyuyamıyorum. Haksızlığa uğruyoruz. Benim üyem ‘Ben açım’ diye telefon açıyor. Ben Ankara’nın göbeğinde esnaf odası başkanıyım borcumu ödeyemiyorum, normal esnaf nasıl ödesin? Ben hırsızlık mı yapayım? Sayın Cumhurbaşkanım esnaf aç” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15