Barolar Anıtkabir'de!

27 saatlik eylemin ardından baro başkanlarının Anıtkabir'e yürüyüşüne izin verildi.

23 Haziran 2020 Salı 13:04
Barolar Anıtkabir'de!

Bulundukları illerden "Savunma Yürüyor" eylemiyle geldikleri Ankara'ya girmeleri pıolis tarafından engellenince bir inşaatın şantiye alanında 27 saattir eylem yapan baro başkanları kazandı. Baro başkanları, Eskişehir yolunda 300 metrelik yürüyüşe başladı. Sonrasında otobüslerle Tandoğan'a geçilecek ve Anıtkabir'e yürüyecekler.

Edinilen bilgilere göre Türkiye Barolar Birliği eski başkanı ve CHP eski genel sekreteri Önder Sav İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Sav ve diğer yetkililerin yaptıkları görüşmeler sonucunda baro başkanlarının yürüyüşlerine devam etmesi kararı alındı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fezioğlu’nun ise yürüyüş kortejine alınmayacağı bildirildi.

ANITKABİR'E GELDİLER

İllerinden başlattıkları yürüyüşten sonra Ankara'ya alınmayan baro başkanları 24 saatlik eylemlerinin ardından, Anıtkabir'e giderek saygı duruşunda bulundular.

İktidarın "çoklu baro" hazırlığına karşı illerinden "Savunma Yürüyor" sloganıyla geldikleri Ankara'da polisin engellemesiyle karşılaşan baro başkanları 24 saatlik eylemden sonra amaçlarına ulaştı ve Anıtkabir'e gitti. 

Baro başkanları, Ankara girişinde bir inşaatın şantiye alanında polis bariyerleri altında, yağan yağmura rağmen 24 saatlik oturma eyleminin ardından İçişleri Bakanlığı'nda yürüten girişimler sonucu önce 200 metre yürüdüler. Ardından otobüslerle Tandoğan meydanına giden baro başkanları buradan Anıtkabir'e geçtiler.

Baro başkanları, Anıtkabir'de Aslanlı Yol'dan yürüdükten sonra Atatürk'in mozolesi önünde saygı duruşunda bulundular.      

Son Güncelleme: 23.06.2020 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.