Boğaziçi'li Farklı Düşüncelerdeki Öğrencilerden Dayanışma

Boğaziçi Üniversitesi'nde Müslüman kimliklerini özgürce yaşadıklarını belirten bir grup öğrenci, “Kabe figürlü resim" soruşturması kapsamında tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep etti. Öğrenciler, "Sanat eseri özelinde farklı düşünsek de öğrencilerin kimlikleri üzerinden şeytanlaştırılmasını ve tutuklanmasını kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımız serbest bırakılsın, Melih Bulu istifa etsin" açıklamasında bulundu.

02 Şubat 2021 Salı 14:24
Boğaziçi'li Farklı Düşüncelerdeki Öğrencilerden Dayanışma

Twitter'dan paylaşılan videoda öğrenciler sırayla konuşarak şu ifadeleri kullandı:

-Bu eserin değerlerime aykırı olduğunu düşünüyorum. Homofobik söylemler yargılanmıyorken, bu arkadaşlarımın tutuklanmasını adaletsizlik olarak görüyorum. Öğrencilerin kimlikleri üzerinden şeytanlaştırılmasını ve tutuklanmasını doğru bulmuyorum.

-Okulda Müslüman kimliğini özgürce yaşayabilen biri olarak sanat eserini fikir özgürlüğü olarak tanımlıyorum. Kutsal değerlerimin sanat eserinde kullanılan imgelerle zedelendiğini düşünmüyorum.

-Sanatın eleştirel bir rolü olduğunu düşünüyorum. Hakim kimliğin hassasiyetleri ile azınlık gruplarının ötekileştirilmesinin aynı olmadığını düşünüyorum.

-Sanat eserinin kutsalımla örtüşmediğini düşünüyorum. Kutsalım üzerinden tutuklamalara meşruiyet kazandırılmasına karşıyım.

-Ortak bir demokrasi mücadelesi verirken farklı kimliklerin hassasiyetlerinin gözetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben inanan bir insanım ve bu resmi doğru bulmuyorum. Diğer inanan insanların da nefret suçu işlemeden inançlarını, rahatsızlıklarını ve kızgınlıklarını dile getirebileceğini düşünüyorum.

-Herhangi bir sanat eserinin değerler üzerinden tartışılmaması gerektiğini düşünüyorum.

-Kutsalımın o şekilde sanat eserinde kullanılması beni rahatsız etti. Hassasiyetlerimin gözetilmesini istiyorum ancak bunun yolunun devletin -topyekûn bir şekilde harekete geçip tutuklamalar yapmasını doğru bulmuyorum.

Son Güncelleme: 02.02.2021 14:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15