Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan AKP'li Melih Bulu'nun yazım hataları dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atadığı Melih Bulu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı "Merhaba Boğaziçi" başlıklı yazısındaki yazım hataları dikkat çekti. Bulu'nun bitişik olarak yazılması gereken 'birkaç' kelimesini 'bir kaç' şeklinde, ayrı olarak yazılması gereken 'ya da' ifadesini ise "yada" şeklinde yazdığı görüldü.

03 Ocak 2021 Pazar 17:17
Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan AKP'li Melih Bulu'nun yazım hataları dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan AKP'li Melih Bulu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı "Merhaba Boğaziçi" başlıklı yazısında yaptığı yazım hataları dikkat çekti. Bulu'nun bitişik olarak yazılması gereken 'birkaç' kelimesini 'bir kaç' şeklinde, ayrı olarak yazılması gereken 'ya da' ifadesini ise "yada" şeklinde yazdığı görüldü. 

Bulu, yazısında üniversitemiz, hocalarımız ve ülkemiz kelimelerini ise cümle içerisinde sık sık büyük harfle yazdı. Bulu, dil bilgisi kurallarına aykırı olarak 've' bağlacından önce de virgül kullandı. 

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da eski twitter mesajlarından birisi üzerinden Melih Bulu'nun Türkçesi'ni eleştiren bir paylaşım yapmıştı. 

Son Güncelleme: 03.01.2021 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15