Can Ataklı: İktidar bizzat kendi eliyle yaptığı zamlara neden bir sınır getirmeyi düşünmüyor?

Korkusuz yazarı Can Ataklı, “müjde” olarak duyurulan “Konut kiralarında, 1 yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilecek, üzerindeki artışlar geçerli olmayacak” kararının bir çözüm getirmeyeceğini söyledi.

09 Haziran 2022 Perşembe 10:19
Can Ataklı: İktidar bizzat kendi eliyle yaptığı zamlara neden bir sınır getirmeyi düşünmüyor?

“Ev sahiplerinin çok büyük çoğunluğu tıpkı kiracılar gibi kıt kanaat geçinen, yapılan diğer fahiş zamlardan etkilenen sıradan insanlardır” diyen Ataklı, iktidarı eleştirdi. “Saray medyasının ‘Kiralarda fahiş artışlar’ haberlerinden yola çıkarak popülizm yapmaya kalkan iktidar şimdi kiralara sınırlama getirerek serbest piyasa ekonomisinin de ağır yara almasına yol açıyor. Madem öyle, neden sadece kira konusu dile dolanmamalı, diğer mal ve hizmetlerin zamlarına da sınır getirilmeli” diyen Ataklı devamında da şunları kaydetti:

“Kiraya sınır getiren iktidar neden doğalgazın satış fiyatına bir sınırlama getirmez?

Bu mantıkla hareket edilecekse, halkın belini büken fiyatlara çıkan ekmeğin, pirincin, peynirin, yağın, tuzun, şekerin fiyatının da belli sınırlar içinde olması gerekmiyor mu?

İktidar bizzat kendi eliyle zam yaptığı elektrik, akaryakıt fiyatlarına neden bir sınır getirmeyi düşünmüyor?”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Son Güncelleme: 09.06.2022 11:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15