Can Atalay'ın avukatı Özen: Tahliye edilmesi yasal zorunluluk

Gezi tutuklusu Can Atalay'ın avukatı Deniz Özen, milletvekili seçilmesine karşın cezaevinde tutulmaya devam edilen müvekkilinin tahliyesinin yasal zorunluluk olduğunu söyledi.

01 Haziran 2023 Perşembe 11:52
Can Atalay'ın avukatı Özen: Tahliye edilmesi yasal zorunluluk

Gezi tutuklusu Can Atalay, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili seçilmesine rağmen Marmara Cezaevi'nde tutulmaya devam ediyor. Cumhuriyet'e açıklamalarda bulunan Deniz Özen, yaşananların Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi.

Hatay Milletvekili Can Atalay'ın mazbatası avukatları tarafından teslim alınırken Yargıtay’a tahliye başvurusu yapıldı. Ancak Atalay hala cezaevinde tutuluyor.

Atalay'ın avukatı Deniz Özen, bir milletvekilinin böyle bir durumda tahliyesinin yasal zorunluluk olduğunu vurgularken şunları dile getirdi:

"Anayasanın 83. maddesi, milletvekilinin Meclis kararı olmaksızın tutuklu tutulmasının mümkün olmadığını söyler. Bu konuda daha önce verilmiş çok sayıda Anayasa Mahkemesi kararı mevcut. Yakın bir tarihte de Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun Cumhuriyet Davası ile ilgili verdiği bozma kararı bu anlamda kritiktir. Atalay’ın bir gün dahi vakit kaybetmeksizin cezaevinden tahliyesi hukuken zorunludur.”   

Son Güncelleme: 01.06.2023 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15