Çavuşoğlu'ndan İsveçli Bakan'a Suriye Tepkisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dağlık Karabağ'daki çatışmalara ilişkin konuşarak, “Uluslararası toplumun ateşkes çağrılarını makul karşılıyoruz” dedi.

13 Ekim 2020 Salı 15:29
Çavuşoğlu'ndan İsveçli Bakan'a Suriye Tepkisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan ile Ermenistan arasında savaşa neden olan Dağlık Karabağ sorunundaki ‘ateşkes’ çağrılarına ilişkin konuştu.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile Dışişleri Bakanlığı’nda görüşen, görüşmenin ardından İsveçli mevkidaşıyla düzenlediği basın toplantısında şunları kaydetti:

“Uluslararası toplumun ateşkes çağrılarını makul karşılıyoruz. Buna ilaveten Ermenistan'a da 'Azerbaycan'ın topraklarından çekil' diye çağrı olursa o zaman uluslararası topumun gerçekten bu sorunu çözme arzusunu görebiliriz. Ama bu çağrı maalesef yapılmıyor.”

İSVEÇLİ MEVKİDAŞINA SURİYE TEPKİSİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ayrıca, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'ye, "Siz hangi yetkiyle Türkiye'nin Suriye'den çekilmesini istiyorsunuz?" dedi. Çavuşoğlu şöyle devam etti:

"Suriye’deki rejim, İsveç’e ya da Avrupa Birliği’ne böyle bir yetki mi verdi? Biz Suriye’yi bölmek istemiyoruz. Ama siz, Türkiye’yi bölmek isteyen PKK’ya destek olmak için Türkiye’ye ‘çekil’ diyorsunuz. Uluslararası hukukta bu var mı? Peki, İdlib’den de çekil diyor musunuz Türkiye’ye? Neden, çünkü İdlib’den çekilsek, 3 milyon daha mülteci Avrupa’ya gidecek. Türkiye’ye böyle insan hakları dersi vermeye çalışıyorsunuz. Biraz da tepeden bakıyorsunuz. Ama bizim de verecek cevaplarımız var, biz de vermek zorundayız bunları. Kişisel bir şey yok!''

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15