CHP'li Enis Berberoğlu Dahil 3 Milletvekilinin Vekillikleri Düşürüldü!

Gelen son dakika haberine göre; CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekillikleri düştü. Karar TBMM'de okundu. Meclis'te gerginlik yaşanırken canlı yayında sadece kürsüden okunan karar metni gösterildi ve protestolar yayına yansımadı.

04 Haziran 2020 Perşembe 15:04
CHP'li Enis Berberoğlu Dahil 3 Milletvekilinin Vekillikleri Düşürüldü!

Gelen son dakika haberine göre; CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekillikleri düştü. Karar TBMM'de okundu. CHP ve HDP'li milletvekilleri sloganlar atarak, masalara vurarak karara tepki gösteriyor.

VEKİLLER SIRALARA VURARAK PROTESTO EDİYOR

Haklarında kesinleşmiş yargı kararları olduğu gerekçesiyle CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP İstanbul Milletvekili Musa Farisoğulları’nın milletvekillikleri düşürüldü. Muhalefet, kararın aylarca bekletildikten sonra MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin “Milletvekilleri dokunulmazlığı ile ilgili beklentiler karşılanmalıdır” çağrısının ardından okunduğuna dikkati çekti. Bu karar, 27'nci dönemde ilk kez hayata geçirildi.

Üç milletvekilinin TBMM üyeliğinin sona erdirilmesine ilişkin tezkere, Genel Kurul’da okundu. Üç milletvekilinin Anayasa’nın 84'üncü maddesine göre kesin hüküm giyindiğine dair kesinleşen mahkeme kararı hakkında tezkere düzenlendiği belirtildi. Muhalefetin, "Anayasa Mahkemesi süreci devam ediyor.

"DARBECİ AKP SLOGANLARI"

PARLAMENTO DARBESİ

CHP ve HDP, teskereler okunmadan önce usul tartışması isteyerek itirazlarını sıraladı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yapılanın parlamentoya bir darbe olduğunu söyledi. Altay, "Enis Berberoğlu'nun yargıtayda onaylanan cezası ile ilgili AYM'ye başvurusu var. AYM daha üç gün önce Enis Berberoğlu'ndan belge istedi. Daha süreç bitmedi. Geçmişte sayın Binali Yıldırım Meclis Başkanı iken bu konuda ülkedeki herkesin üstatlığını kabul ettiği üç Anayasa hukukçusundan mütaala istemişti. Burada da yargılamanın bitmediği belirtildi. Yapılan şey hukuksuzdur" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise "Hukuksuzluğu meşrulaştırma derdindeler. Daha dün FETÖ'yü savunanlar bugün hukuksuzluğu meşrulaştırmak istiyor. Bu iktidar darbecidir. Hukuku, insanlığı esas almıyor. İktidarın halk iradesi ile ilgili hiçbir işi kalmamıştır. Milletvekillerimize bu hapis cezasını verenler şu an FETÖ'den içerdeler. Müebbet hapis cezası aldılar. En iyi kaynağınız FETÖ'dür. Ceza verenlerin hapiste olduğu bir davada yeniden yargılanma talebini kabul etmediniz ve milletvekilliklerini düşürüyorsunuz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 04.06.2020 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15