CHP'li Tezcan Uyardı; ''İzmir'deki Davaları Durdurmak İçin Özel Yasa Çıkmak Gerekiyor''

CHP’nin hukukçu milletvekilleri, İzmir Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı. Kampusun depremden etkilendiğini belirten Tezcan, “Avukatlar bürolarına giremiyor, dosyaları büroda. Adliye personeli, bina içinde çalışma konusunda endişe içinde. Adalet hizmetlerini yürüten makamların tam moralle sürece sahip çıkmaları çok zor. TBMM, adalet hizmetinin doğru yürüyebilmesi için adliyede, hukukta, yargıda sürelerin durdurulması konusunda kanun değişikliğine ihtiyaç var” dedi.

02 Kasım 2020 Pazartesi 14:54
CHP'li Tezcan Uyardı; ''İzmir'deki Davaları Durdurmak İçin Özel Yasa Çıkmak Gerekiyor''

CHP heyeti, İzmir Adalet Sarayı önünde basın toplantısı düzenledi. Heyet adına açıklama yapan CHP PM Üyesi Bülent Tezcan, şunları söyledi:

YARGIDA SÜRELER DURDURULMALI

“İzmir’de adalet hizmeti dağıtan kampusun depremin etkisi altında kaldı. Hem Adalet Bakanlığı hem idare amirleri çeşitli çalışmalar yapacaklardır. Biz hukukçu milletvekilleri olarak avukatlardan gelen talepler ile bir dizi görüşme yaptık. Önce Baro Başkanı ile görüştük sonra Başsavcılık ile görüştük. Burada önemli olan adalet hizmetinde devam eden ve işleyecek süreçler vardır. Çok hızlı karar vermesi gerekir. HSK çeşitli düzenlemeler yapmış ancak bunun sorunu çözmeyeceğini biliyoruz. COVİD sürecinde sürelerinin durdurulmasını hızla yapmıştık. Avukatlar bürolarına giremiyor, dosyaları büroda. Adliye personeli, bina içinde çalışma konusunda endişe içinde. Adalet hizmetlerini yürüten makamların tam moralle sürece sahip çıkmaları çok zor. TBMM, adalet hizmetinin doğru yürüyebilmesi için adliyede, hukukta, yargıda sürelerin durdurulması konusunda kanun değişikliğine ihtiyaç var. Bu konuda bir çalışma yapmayı teklif ediyoruz.

Bir taraftan arama kurtarma çalışmaları devam ederken soruşturmaların da devam etmesi bilirkişi raporlarının tespit edilmesi de çok büyük önem taşıyor. Soruşturma makamlarının sağlıklı çalışması sonraki süreçlerin temelini teşkil edecektir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.