CHP'li 30 Milletvekili Ali Öztunç Başkanlığında Elazığ'da! "AKP'liler Rahatsız Oldu!"

CHP’nin 30 milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç başkanlığında Elazığ’a giderek bir yıl önce yaşanan deprem sonrasında vatandaşın yaşadığı sorunları yerinde inceledi. İşsizlikten yakınan vatandaşlar İŞKUR’daki kura çekimlerinde torpil yapılmasından şikayet etti. CHP’li Öztunç, “30 CHP milletvekilinin kente gelmesinden AKP’lilerin rahatsız olduğunu belirterek, “Sivrice AKP İlçe Başkanı muhtarları aramış oraya gitmeyin, onlarla görüşmeyin demiş. Niye rahatsız oluyorsun kardeşim. Çünkü yaptıkları iş yok vatandaşın bizimle bir araya gelmesinden rahatsızlık duyuyorlar” dedi.

07 Ocak 2021 Perşembe 22:22
CHP'li 30 Milletvekili Ali Öztunç Başkanlığında Elazığ'da! "AKP'liler Rahatsız Oldu!"

CHP’nin 30 milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç başkanlığında Elazığ’a giderek bir yıl önce yaşanan deprem sonrasında vatandaşın yaşadığı sorunları yerinde inceledi. İşsizlikten yakınan vatandaşlar İŞKUR’daki kura çekimlerinde torpil yapılmasından şikayet etti. CHP’li Öztunç, “30 CHP milletvekilinin kente gelmesinden AKP’lilerin rahatsız olduğunu belirterek, “Sivrice AKP İlçe Başkanı muhtarları aramış oraya gitmeyin, onlarla görüşmeyin demiş. Niye rahatsız oluyorsun kardeşim. Çünkü yaptıkları iş yok vatandaşın bizimle bir araya gelmesinden rahatsızlık duyuyorlar” dedi.

Elazığ’da 24 Ocak 2020’de yaşanan deprem sonrasında vatandaşın sorunlarının çözümlenememiş olması nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin saptanarak giderilmesini sağlanması amacıyla CHP milletvekilleri bugün Elazığ’a çıkarma yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine bölgeye giden Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve 28 milletvekili, Elazığ milletvekili Gürsel Erol ile birlikte incelemelerde bulundular. CHP ekibi yarın da bölgede incelemelerini sürdürecek.

Heyet, vatandaşlarla görüştü, depremin vurduğu Sivrice ilçesine giderek Kaymakam Yunus Emre Vural’ı ziyaret etti. Daha sonra gruplar halinde ayrılan milletvekilleri riskli bulunup da yıkılma kararı alınan binaların yıkılışını mahalleye giderek takip ederken bazı milletvekilleri de yapımına başlanan binaların olduğu bölgeye gitti. Bazı milletvekilleri ise ildeki sivil toplum kuruluşları yöneticileriyle görüştü.

DEPREM BAKANLIĞI KURULMALI

Ali Öztunç, yarın da ilde inceleme yapacaklarını belirtirken, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatmak amacıyla Elazığ’a geldiklerini söyledi. Vatandaşın sorunlarını dinleyip gündeme getirmek, hükümeti uyarmak için buraya geldiklerini belirten Öztunç, şöyle konuştu:

“Vatandaşların sorunları var bazıları çözüldü bazıları sürüyor. Kira yardımı 11 bin lira yapılmış yetersiz artırılması gerekiyor. Derdimiz sizin sorunlarınız çözülsün. Merak etmeyin iktidarda kim olursa olsun devlet sorunları çözer. Deprem olunca konuşuluyor ama 15 gün sonra gündemden düşüyor ta ki yeni deprem olana kadar. Deprem gerçeğini unutmamamız mıh gibi çakmamız lazım. Her an daha büyük depremler olabilir unutmamamız lazım. Deprem Bakanlığı mutlaka kurulmalıdır. Tüm büyükşehir belediyelerinde depremle ilgili daire başkanlıkları kurulmalı. Fay hattındaki tüm yapıların yapı stokları çıkarılmalı. Gürsel Erol vekilimiz de büyük çabalar sarf etti. Sivrice’de sohbet ederken vatandaşlar söyledi ‘AK Parti milletvekilleri gelmiyor bir tek Gürsel Erol milletvekilimiz geliyor’ dediler.”

“AKP NİYE RAHATSIZ OLUYOR BU ZİYARETTEN?”

Ali Öztunç bir soru üzerine 30 CHP milletvekilinin Elazığ’a gelmesinden AKP’nin rahatsız olduğunu ifade ederek şu yanıtı verdi:

“Sivrice AKP İlçe Başkanı muhtarları aramış ‘oraya gitmeyin, onlarla görüşmeyin’ diye. Niye rahatsız oluyorsun kardeşim! Çünkü yaptıkları iş yok vatandaşın bizimle bir araya gelmesinden rahatsızlık duyuyorlar. Saraylarda keyif sürüyorlar Cumhurbaşkanı Ankara’da sarayda keyif sürüyor. Baktığınız zaman kendi yöneticileri de keyif sürüyor vatandaş umurlarında değil.”

İSTANBUL SEÇİMİNİ TEKRARLATANLAR ABD’YE ÖNERİDE BULUNUYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, dün ABD’de yaşanan olaylarla iliği bir soru üzerine de şöyle konuştu:

“ABD’de bir seçim yapıldı Biden kazandı. Bize göre Biden ile Trump’ın farkı yoktur. Ama demokrasi gereği halk gitti oy verdi Biden kazandı. Dün akşam yaşananlar üzüntü verici. Asıl değerlendirilmesi gereken nokta şu; Bugün ABD’ye önerilerde bulunanlar İstanbul seçimleri yapıldıktan sonra Ekrem İmamoğlu kazandıktan sonra ‘biz sonucu kabul etmiyoruz’ diyerek milleti 2. Kez sandığa götürenlerdir. ABD’ye gelince demokrasi diyorsunuz Türkiye’ye gelince başka bir şey diyorsunuz.”

REKTÖR SEÇİMLE GELMELİ

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’nun atanmasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Öztunç, “Liyakat liyakat liyakat. Üniversiteler geleceğimizdir. Eğer liyakat sahibi insanları üniversitelerde getirmezseniz bunlar yaşanır. Boğaziçi Üniversitesi sayılı üniversitelerden birisiydi AK Parti iktidar gelene kadar, yükseklerdeydi üniversite. Şimdi dünyada ilk 500 bile giremiyor sorumlusu AK Parti’dir. Kişisel görüşüm rektörlerin mutlaka seçimle gelmesidir. Bugün Erdoğan atıyor yarın başkası atayacak. Yanlış” diye konuştu.

GÜRSEL EROL: MAĞDURİYETİN ÇÖZÜMÜ İÇİN HÜKÜMET İZİN VERMEDİ

Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 24 Ocak depreminden sonra yapıcı siyaset izlediklerini, vatandaşın mağdur edilmemesi için çok uğraştıklarını anlattı. Hükümetin mağduriyetin çözülmesi için müdahale etmediğini belirten Erol şöyle konuştu:

“Devletin işleyişine göre yapılması gereken her şey yapıldı ama zaten sorunumuz mevcut işler Elazığ’ın ihtiyaçlarını karşılamamasıdır. Ama Elazığ’da kanunlardan kaynaklı mağduriyetlerin giderilmesine siyaset idaresi izin vermedi sorun burada. Yani hükümet iradesi Elazığ’ın sorunlarının çözümüyle ilgili irade ortaya koymadı. Mevcut hizmetleri yeterli gördü ama bu vatandaşların mağduriyetini karşılamadı. Mağduriyet gün geçtikçe büyüdü inanılmaz sıkıntılı boyuta geldi. Bunu daha önce siyaset malzemesi yapmamıştık, ama bu saatten sonra bu konu artık siyasi bir konudur. Çünkü siyasi irade bu konuda son derece duyarsız davranmaktadır. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi ile ilk defa bir ilde 30 milletvekili görevlendirilmesi ilk uygulamadır ve il milletvekili olarak mutluyum. Evlerin zemini, kura çekimi, metrekaresinden, yerinden kaynaklı inanılmaz mağduriyetler var. Var var var. Yani sorunlar yumağı. 30 milletvekilinin buraya gelmesi doğal olarak iktidarı harekete geçirecektir. Bu sırada da inşallah Elazığ bu mağduriyeti bir an önce atar. 30 milletvekili gösterdi ki Elazığ sahipsiz değildir. CHP’nin Genel Başkanı, CHP’nin her milletvekili Elazığ’ın sahipleridir. Biz de bu sahipliğin sesi olacağız.”

VATANDAŞ DERTLİ

Kelebek hastalığı olan 13 yaşındaki Arda Gel isimli çocuk da Gürsel Erol’dan babasına iş bulmasın talep etti. Bir vatandaş da korucuların hakları için yasa değişikliği yapılmasın talep edince TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi de olan Gürsel Erol, konuyu bildiğini, polislerin 3600 ek göstergesi, uzman çavuşluktan polisliğe geçiş yapılabilmesi ve korucuların hakları için TBMM’de çalıştığını söyledi.

“ADAMI OLAN İŞE KOYUYOR, BİZ KOYAMIYORUZ”

Torpili olmadığı için çocuğuna iş bulamadığını söyleyen bir vatandaşla Gürsel Erol arasında şu diyalog da yaşandı:

Vatandaş: Herkesin adamı var çocuğunu işe koyuyor biz koyamıyoruz. Kura diyorlar ama kura da yok. Kurayı ne edeyim ben? Evlilik çağında çocuklar ne olacak şimdi?

Gürsel Erol: Burada her şeyi tekelleştirmişlerdi. Doğru söylüyorsun hemşerim, fakir fukaranın hakkı orada gasp ediliyor. İŞKUR’da artık kura yapıyorlar gidip başında duruyorum. Elimizden geldiği kadar yapacağız bunu.

Son Güncelleme: 07.01.2021 22:43
Anahtar Kelimeler:
Ali ÖztunçChpElazığ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15