CHP'li Öztrak: ''Türkiye bu ucube sisteme geçtiğinden beri her alanda patinaj yapıyor''

CHP Sözcüsü Faik Öztrak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

12 Temmuz 2019 Cuma 14:59
CHP'li Öztrak: ''Türkiye bu ucube sisteme geçtiğinden beri her alanda patinaj yapıyor''

Öztrak, "Türkiye en çağdaş, demokratik parlamenter sisteme layık bir ülkedir. Bizim hedefimiz Türkiye'ye yepyeni bir sistemi getirmektir. Tartışmak demek onu hedefliyoruz demek değildir" ifadesini kullandı.

Öztrak, "Tarafsız olması gereken cumhurbaşkanının milletin kafasına çay atmasını vatandaşlarımız sindirememiştir. Ekonomi ciddi bir yavaşlamanın içine girdi. Yabancı kuruluşların bu yıl için yaptığı tahminlere baktığımızda ekonominin yüzde 2,6 daralacağı öngörüyor. 2013'teki kişi başına düşen milli gelir 12 bin 480 dolarmış. Türkiye bu ucube sisteme geçtiğinden beri her alanda patinaj yapıyor. Oysa kaybedecek bir dakikamız bile yok. Küresel yarışta sürekli geri kalıyoruz. Siyasi partiler arasında güven tesis etmek giderek zorlaşıyor" dedi. 

Ömer Çelik'in S-400 açıklamasına ilişkin Öztrak, Sayın Çelik'in kalkıp da bize milli görüş dersi vermeye kalkması hayretle izlenecek bir tutumdur. Bu ülkeyi hataları gözükmesin diye borca batıran partidir. 'Borç alan emir alır' dediğimizde buna itiraz eden ama dünyanın her yerinde borç almak için uğraşan bir partidir. Bu ülkenin askerleri yüksek savunma sisteme ihtiyacımız var diyorsa alınır. Bunları alırsak F-35'leri alamamız zorlaşır, buna baktınız mı? Bununla ilgili bilgi istiyoruz. Yine bir başka bir şey sordu; S-400'leri almamız halinde Amerikan parlamentosunun aldığı kararlar var. Dengeler nasıl kuruldu bunu bilmek istiyoruz. Ellerinde not defteri olmayan teknisyenlerin -ben bakanlara da artık teknisyen diyorum, atanmışlar- fotoğrafları Cumhurbaşkanlığı servis etti. Eleştiriyi alınca doğrusunu yapıyorlar" ifadesini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun "ABD tipi başkanlık sistemini tartışabiliriz" sözlerini de değerlendiren Öztrak, "Genel Başkanımızın altını çizerek söylediği konu şu; başkanlık konuşulacaksa güçler ayrılığının en ileri noktada olduğu ABD başkanlık sistemini konuşalım. Türkiye en çağdaş, demokratik parlamenter sisteme layık bir ülkedir. Bizim hedefimiz Türkiye'ye yepyeni bir sistemi getirmektir. Ülkelerin genleri vardır.  ABD sisteminin genlerinde başkanlık sistemi vardır. Türk sisteminde ise parlamenter sistem vardır. Parlamenter sistemi en gelişmiş ülke sistemine taşımak nihai hedefimizdir. Tartışmak demek onu hedefliyoruz demek değildir." diye konuştu. 

Öztrak, Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz'a yıl dönümde bir etkinlik için davet alıp almadığını sorusuna bilgisi olmadığı yanıtını verdi. Öztrak, "Hangi davetlere katılacağı genel başkanımızın taktiridir" dedi. 

Son Güncelleme: 12.07.2019 15:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15