CHP'nin 'Hedef İktidar' Kurultayı Yarın Başlıyor

CHP 37. Olağan Kurultay’ı Bilkent Odeon Kültür Merkezi'nde “hedef iktidar” sloganıyla yapılacak. Kurultayda, sosyal devlete ve adalete vurgu yapan manifesto yayımlanacak. Kurultay için hazırlanan “İktidarın Yolu Kılıçdaroğlu” şarkısı çalacak ancak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Z kuşağı için hazırlanan özel bir rap şarkıyla giriş yapacak. Kurultayda, Sağlık Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda hijyen ve mesafe kuralları uygulanacak ve sürekli denetim yapılacak.

24 Temmuz 2020 Cuma 13:48
CHP'nin 'Hedef İktidar' Kurultayı Yarın Başlıyor

Şubat ayında yapılması planlanan ancak COVİD-19 salgını nedeniyle ertelenen CHP 37. Olağan Kurultayı, yarın 10.00’da başlayacak. İki gün sürecek kurultay, yarı açık Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi'nde yapılacak. Sağlık Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda tüm hijyen ve mesafe kuralları uygulanacak. Katılımcıların kurallara uyup uymadığı da sürekli denetlenecek.

Kurultay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak. İlk olarak Kurultay Başkanlık Kurulu seçilecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasının ardından kurultay komisyonları oluşturulacak. Çalışma ve Hesap raporları ile Kurultay Sonuç Bildirgesi, okunup görüşüldükten sonra oylanacak. Daha sonra Genel Başkanlık seçimine geçilecek. Genel Başkan'ın belirlenmesinin ardından delegeler, Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin Kurulunun asıl ve yedek üyelerini seçmek üzere sandığa gidecek.

4 bin kapasiteli Odeon’a; delegeler, az sayıda görevli ve basın mensupları dışında kimse alınmayacak. Basın mensupları kendileri için hazırlanan özel bir alandan kurultayı takip edecek. Oy verme işlemlerinde, yığılmaları önlemek amacıyla 44 sandık ve 132 kabin kurulacak. Kurultayın ilk gününde genel başkanlık, ikinci gününde Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin Kurulu ve Bilim Yönetim ve Kültür Platformu seçimleri yapılacak. Bin 356 delegenin oy kullanacağı kurultayda; genel başkanlık için 68, kurullar için ise 10 delegenin imzasını alan partililer aday olabilecek.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday olduğu kurultayda, eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner ve Profesör Doktor Tolga Yarman aday adaylığını açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi için oluşturması beklenen “anahtar liste”de talepleri dikkate alacağı ve Z kuşağından gençlere yer vereceği konuşuluyor. 

Kurultay için özel olarak söz ve müziği Ali Altay’a ait olan “İktidarın Yolu Kılıçdaroğlu” şarkısı hazırlandı. Kurultay sloganı ise “hedef iktidar” oldu. “Hedef iktidar” sloganı Odeon’da kullanılmak üzere pankartlara basıldı. Kurultay için dikkat çeken başka bir ayrıntı ise özel bir rap şarkısı hazırlanması oldu. Yedi milyona yakın seçmenin oluşturduğu ve önümüzdeki seçimleri etkileyecek Z kuşağının hedeflendiği şarkıyı, partinin yayın izleme biriminde çalışan 27 yaşındaki Canberk Durucu hazırladı. Şarkıda, “2008’de doğdum 5 bin dolar borçla, şimdi günümüzde 5 kat daha fazla, merak etme bizimle gelecek liyakat, israfın sonunda bedel ödeyen çocuklar, hak, hukuk, adalet, yüreğimizde cesaret…” ifadeleri yer aldı. Kılıçdaroğlu'nun bu şarkıyla giriş yapması planlandı. 

Kurultayda, CHP'nin 1959'da yaptığı kurultayda kabul edilen “İlk hedefler beyannamesi” benzeri bir manifesto yayımlanacak. Manifestoda, “devlet” kavramı yeniden tanımlanacak, ceberrut ve baskıcı devlet yerine sosyal devlete vurgusu yapılacak. Anayasa, parlamenter sistem, ifade ve basın özgürlüğü, ekonomik kalkınmada devletin rolü konularında CHP'nin yol haritası açıklanacak.

Son Güncelleme: 24.07.2020 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15