Depremin ardından Adıyaman Cezaevi boşaltılabilir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ depreminin ardından depremin merkez üssüne 200 kilometre uzaklıkta olan Adıyaman Cezaevi'nin boşaltılabileceğini söyledi.

25 Ocak 2020 Cumartesi 12:46
Depremin ardından Adıyaman Cezaevi boşaltılabilir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ’da depremle ilgili bilgilendirme toplantısında önemli bir konunun da altını çizdi. 

Buna göre, 6.8’lik depremde hasar gördüğü için Adıyaman Cezaevi’nin boşaltılması gündeme geldi. Adıyaman Cezaevi depremin merkez üssü Sivrice’ye 200 kilometre uzaklıkta.

Bakan Soylu, Adalet Bakanlığı ile birlikte yapılacak değerlendirmenin ardından son kararın verileceğini açıkladı.

Bakanlık açıkladı: Adıyaman Cezaevi'nde hükümlüler nakledilmeye başlandı

Adalet Bakanlığı, Elazığ'da meydana depremde bazı bölümlerinde çatlaklar oluşan Adıyaman Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki 814 hükümlü ve tutuklunun tedbiren Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki cezaevlerine nakledilmeye başlandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Elazığ'da meydana gelen Sivrice merkezli depremden sonra Adalet Bakanlığı bünyesinde bir kriz merkezi oluşturulduğu belirtildi.

Deprem bölgesindeki adliye ve ceza infaz kurumlarında uzmanlar eşliğinde detaylı inceleme yapıldığı belirtilerek, "İncelenen bina ve kurumlarımızda küçük çaplı hasarlar görülmüş, herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın bulunmadığı tespit edilmiştir. Adıyaman Kapalı Ceza İnfaz kurumunda bazı bölmelerde kısmi çatlaklar oluştuğu için 814 hükümlü ve tutuklu tedbiren Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki cezaevlerine nakledilmeye başlanmıştır. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

Son Güncelleme: 25.01.2020 13:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15