Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Pompeo bugün görüşecek: gündem Doğu Akdeniz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeleri görüşecek.

16 Ağustos 2020 Pazar 09:38
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Pompeo bugün görüşecek: gündem Doğu Akdeniz

Oruç Reis gemisinin Akdeniz’deki Türk kıta sahanlığının güneyinde yürüttüğü sismik araştırma faaliyeti nedeniyle Ankara-Atina hattında gerilim sürerken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Latin Amerika ülkelerine düzenlediği 3 günlük resmi ziyaret kapsamında bugün Dominik Cumhuriyeti’nde, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşecek.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Hüseyin Hayatsevere'in haberine göre; Pompeo’nun cuma günü Viyana’da, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile yaptığı görüşmenin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı, görüşmede “Doğu Akdeniz’de tansiyonun düşürülmesi gerektiğinin” vurgulandığını bildirdi ancak başka bir ayrıntı vermedi.

Pompeo’nun Çavuşoğlu ile görüşmesinde de benzer mesajlar vermesi beklenirken, Çavuşoğlu’nun Doğu Akdeniz’de gerilimi yükselten tarafın Yunanistan olduğunu vurgulayacağı belirtiliyor. ABD, bir taraftan Doğu Akdeniz konusunda gerilimin düşürülmesi mesajları verirken, Atina Büyükelçisi Geoffrey Pratt üzerinden Yunanistan’a destek mesajlarını sürdürüyor.

Pratt, son olarak USS Hershel Woody Williams isimli dev Amerikan savaş gemisinin Yunanistan’a geleceğini açıkladı. ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan ve halen İtalya’nın Napoli kentinde bulunan geminin ne zaman Yunanistan’a geleceği, ne kadar kalacağı ise açıklanmadı.

Son Güncelleme: 16.08.2020 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15