Ekrem İmamoğlu: “150 Günde 150 Proje haricinde iki proje daha yapacağız, İstanbul'a değer ve kalite katacağız”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), FİFA onaylı Kartal Yakacık Stadı ve Cevizli Yaşam Merkezi’nin temelini attı. Törende konuşan İmamoğlu, “Bu ‘150 Günde 150 Proje’ sayısını aşacağız. Önümüzdeki kalan 1,5 yıllık zaman dilimi içerisinde en az iki kampanyayla daha vatandaşımızın karşısına çıkacağız. İstanbul'a değer ve kalite katacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. 

07 Ekim 2022 Cuma 16:38
Ekrem İmamoğlu: “150 Günde 150 Proje haricinde iki proje daha yapacağız, İstanbul'a değer ve kalite katacağız”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), FİFA onaylı Kartal Yakacık Stadı ve Cevizli Yaşam Merkezi’nin temelini attı. Törende konuşan İmamoğlu, “Bu ‘150 Günde 150 Proje’ sayısını aşacağız. Önümüzdeki kalan 1,5 yıllık zaman dilimi içerisinde en az iki kampanyayla daha vatandaşımızın karşısına çıkacağız. İstanbul'a değer ve kalite katacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. 

Kartal Yakacık Stadı ve Cevizli Yaşam Merkezi’nin temel atma törenleri CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Onursal Adıgüzel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Kartalspor altyapı oyuncularının katılımlarıyla yapıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay’ın da katıldığı törende İBB Başkanı İmamoğlu şunları söyledi: 

“EN AZ İKİ KAMPANYAYLA DAHA VATANDAŞIMIZIN KARŞISINA ÇIKACAĞIZ: Bugün, Kartal'a iki tesisi birden başlatmanın ve çok yakın bir zamanda da hem Kartal'a hem İstanbul'a kazandıracak olmanın keyfini ve mutluluğunu yaşıyorum. İstanbul'da ihtiyacı olan ne var ise, onlara hizmet eden ve onlar için üreten bir süreci tamamlamanın, tanımlamanın kesinlikle keyfini yaşıyoruz. Bu ‘150 Günde 150 Proje’ sayısını aşacağız. Ama burada mı kalacak? Hayır; devam ediyoruz. Biz, önümüzdeki kalan 1,5 yıllık zaman dilimi içerisinde göreceksiniz ki, en az iki kampanyayla daha vatandaşımızın karşısına çıkacağız. İstanbul'a değer katacağız ve kalite katacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. 

39 İLÇEYLE AYNI İLİŞKİYİ YÜRÜTÜYORUZ: İstanbul’un ve dünyanın en demokrat belediye başkanı olmak hedefiyle yola çıktık. Bunun yanına aynı zamanda, ‘En yatırımcı ve en çok iş üreten belediyesi olmak istiyoruz u da eklemek istiyorum. Bütün kararlarımızı ortak akılla, vatandaşın ihtiyaç ve taleplerini uzmanların tespitleriyle beraber başlatıyoruz ve bitiriyoruz. Kartal’da da Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile birlikte hareket ederek çalıştık. Bu sadece yol arkadaşım, değerli kardeşim Gökhan Yüksel'e ait bir hak da değil. 39 ilçenin, 39’uyla da aynı ilişkiyi yürütüyoruz. Bugün başlatacağımız hem Yakacık Stadı'nda hem de Cevizli'deki sosyal merkezimizde benzer iş birliklerini yaptık. Başından beri en doğru hangi hizmetler, hangi şekilde var olmalıdır diye çalıştık. 

HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İŞ ÜRETİYORUZ: Göreve geldiğimizde, geçmişte yazılı sözleşme yapılmadan, siyasi menfaat üzerinden başlatılan projelerle karşılaştık. İlgili kişi, kurum ve kuruluşlarla konuşarak sorunları çözen protokoller yaptık. Bunların çoğunluğu AK Partili belediyelerdi. O da tabii bir tesadüf değil. Ne yazık ki CHP'li belediyelerde Büyükşehir’in pek yatırımını bulamadık görevi devraldığımızda. Süreçlerimizi şeffaf ve liyakat usulü üzerinden yürüttüğümüz için, kesinlikle her zamankinden daha fazla iş üretiyoruz. Ve bu anlamda geliştirdiğimiz projeleri ve ne yazık ki o bahsettiğim eksiklikleri, tuhaflıkları da gidererek, tertemiz haliyle vatandaşlarımıza sunuyoruz. İstanbul'un bu anlamda yüzü de gülüyor aslında. Aksilikleri gidermenin, terslikleri düzeltmenin aslında İstanbul'a çok düzgün, çok kurumsal bir altlığı da oluşturduğunun farkındayız. 

GÖREVLERİMİZİ ATATÜRK'ÜN CUMHURİYET’İNE BORÇLUYUZ: O, çocukluğunda top oynadığı, üstünü başını kirlettiği yere stat yapmanın iş birliğini yapan bir Belediye Başkanı İstanbul'da. Ben de dün anlattığım gibi; 36-37 sene önce, Beyazıt Meydanı'nın göbeğine düşüp, neye düştüğünün de farkında olmadan siyasi münazaraların içinde kendini bulan bir lise öğrencisi olarak, bugün İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanı olabiliyoruz. Her ikimiz de bunu, Atatürk'ün Cumhuriyet’ine borçluyuz. Onun sayesinde bunlar oluyor. Dolayısıyla bunun hakkını vermeliyiz. Gece-gündüz çalışmalıyız. Hem o hem ben hem burada bulunan değerli milletvekillerim, Genel Başkan Yardımcılarım ve diğer bütün görevi olan dostlarımız, arkadaşlarımız hakkını vermeliyiz. Hak, hukuk, adalet kavramlarıyla bu sürece en üst seviyede destek olmalıyız.”

Bu sorumluluk duygusuyla hareket ettikleri takdirde kazanın millet olacağını vurgulayan İmamoğlu, “Bu inançla hareket ediyoruz. Bugün Mevlit Kandili. O güzel duygularımızla, dualarımızla eminim ki hepimiz, geleceğimiz için dua edeceğiz. Çocuklarımız için, gençlerimiz için, ekonomik olarak refah düzeyini yukarıya taşındığı bir ülke olmak için dua edeceğiz. Çevresindeki hiçbir ülkeyle sorun yaşamayan, tam aksine gücüyle, kuvvetiyle bu coğrafyanın barışının teminatı olan bir ülke olmak adına dualarımızı edeceğiz. Bu bağlamda Mevlid Kandili'nin mübarek olmasını diliyorum."

ADIGÜZEL: BAŞKAN’IMIZIN HIZINA YETİŞEMİYORUZ 

Temel atma öncesinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “İstanbul'da büyük bir hizmet yarışı var. Değerli başkanımızın hızına yetişemiyoruz. Ben, İstanbul milletvekili olarak her köşe başında bir çalışma görüyorum. Ve bazen 1 güne birden fazla açılış sığıyor. Görünüyor ki 150 günde 150’yi de aşacak bu açılışlar. Bu güzel tesisi kazandırdığı için hem Kartal Belediye Başkanı’mıza hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza çok teşekkür ediyorum. İstanbul'da artık çözümler, sorunlara göre belirleniyor ve ihmal edilen bölgelere yatırımlar yapılıyor. Bu da yine uzun zamandır ihmal edilen yatırımlardan biri. Hem Yakacık futbol sahası hem de Cevizli Yaşam Merkezi Kartal’ımıza hayırlı olsun” dedi. 

TORUN: RANTA DEĞİL, HALKA YATIRIM YAPILDI 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun da konuşmasına CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun selam ve sevgilerini ileterek başladı. Torun, şunları söyledi:

"Dün de bir açılıştaydık Beyazıt Meydanı'nda. Sayın başkanımızın hızına yetişemiyoruz. İstanbul'un sorunlarını teker teker çözüyorlar ve tıkır tıkır da çalışıyorlar. Birçok kara propagandaya rağmen, hizmetlerini vatandaşı öne alarak, sorunları öncelikleyerek çözüyorlar. Uçuk kaçık projelerle de uğraşmıyorlar. Ve her bir kuruşun hesabını veriyorlar. Bu da bizim için gerçekten onur verici bir olay. Sayın başkanımız kendisi geçmiş dönem Beylikdüzü Belediye Başkanı'ydı. İBB Başkanı’nı ilçesinde bile görmedi. Bu tür açılışları da yapma fırsatı bulamadı. Ama bugün İstanbul'un 39 ilçesinde de hiç ayrım yapılmadan, hiç ayrışmadan, ihtiyaç neyse çözüm ne gerekiyorsa o gerçekleştirildi. Ranta kurban edilebilirdi burası. Ama ranta değil, halka yatırım yapıldı ve çok güzel bir tesis kazandırıldı. İstanbullu hemşerilerimiz çok güzel hizmetlerle tanışacak. Bizler de onur ve gurur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. İnanıyoruz ki, yerelden genele köprü kurulacak. İstanbul'da başardık. Diğer büyükşehir belediyelerimizde başardık. İnşallah Türkiye'de de başaracağız. Hep birlikte aydınlık geleceğimizi kuracağız.” 

FİFA ONAYLI STAT  

Konuşmaların ardından Torun, Adıgüzel, İmamoğlu, Yüksel, CHP milletvekilleri Turan Aydoğan, Özgür Karabat ve Gökan Zeybek ile Kartalspor oyuncuları, butonlara birlikte basarak temellere ilk harcı döktü. Proje bitiminde Yakacık’ta bulunan toprak saha, donanımlı ve modern bir spor tesisine dönüşecek. Tesis, FİFA onaylı futbol sahasıyla, İBB Kartal Yakacık Stadı, TFF 2. ve 3. lig müsabakalarına ev sahipliği yapabilecek. Proje ile futbol sahasının yanında yaklaşık 2 bin metrekarelik idari bina, bin kişilik tribün, 4 bin metrekare peyzaj alanı ve 78 araçlık açık otopark kazandırılacak. FİFA onaylı futbol sahası, 14 bin 493 metrekarelik bir inşaat alanına sahip. Cevizli Yaşam Merkezi ise; Cevizli, Orhantepe, Atalar ve Esentepe mahalleleri sakinlerinin ihtiyaçlarına yanıt vermek üzere tasarlandı. Temeli atılan merkezde yüzme havuzu, 80 öğrenci kapasiteli kreş, 5 derslikli engelliler merkezi, 3 atölye ve Mahalle Evi, Kadın ve Aile Merkezi yer alacak. 

Son Güncelleme: 07.10.2022 19:09
Anahtar Kelimeler:
IstanbulEkrem ImamopluProje
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15