Emekli amirallerin bildirisine soruşturma

Emekli amiraller, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin de feshedilebileceğine ilişkin sözleri sonrası başlayan tartışmalar ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin bildiri yayımladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, çok hızlı harekete geçerek bildiriyi hazırlayanlar hakkında soruşturma başlattı. Bildiri için hükümet ve AKP kanadından çok sert tepkiler geldi.

04 Nisan 2021 Pazar 11:25
Emekli amirallerin bildirisine soruşturma

Emekli 103 amiral, Meclis Başkanı Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin de Cumhurbaşkanı imzası ile feshedilebileceği yönündeki ifadeleri Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Sarı'nın "takke ve cübbe giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bildiri yayımladı.

“LOZAN’I TAMAMLAYAN BÜYÜK DİPLOMASİ ZAFERİ”

Bildiride, "Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil, Türkiye'ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir" denildi.

ANKARA BAŞSAVCILIĞI’NDAN JET HIZIYLA GELEN SORUŞTURMA

Emekli amirallerin bildirisinin ortaya çıkmasından kısa süre sonra hükümet ve AKP kanadından tepki gelirken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu sabah "bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında paylaşılan ve ‘103 amiralden Montrö bildirisi’ başlığı altında yayınlandığı belirtilen açıklamayı hazırlayanlar ile varsa irtibatlı oldukları kişilerin tespiti ve yasal gereğinin takdir ve ifası amacıyla re’sen soruşturma başlatılmıştır" açıklaması yaptı.

Son Güncelleme: 04.04.2021 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15