Engin Altay: İçine Benzin Doldurulmuş İtfaiye Tankları ile Libya'ya Gidiyoruz!

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay Meclis'te basın açıklaması yaptı. Altay, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin olarak, "İçine benzin doldurulmuş itfaiye tankıyla Libya'ya gidiyoruz" dedi

18 Aralık 2019 Çarşamba 15:20
Engin Altay: İçine Benzin Doldurulmuş İtfaiye Tankları ile Libya'ya Gidiyoruz!

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay Meclis'te basın açıklaması yaptı.

Altay, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin olarak, "Trablus yönetimi cihatçı bir yönetim, Tobruk yönetimi daha seküler bir yönetim. AKP tercihini yaparken Türkiye'nin hak ve menfaatlerine göre değil AKP'nin ve Tayyip Erdoğan'ın ideolojik faailyetlerine ve yaklaşımlarına göre bir değerlendirme yapıyor. Türkiye bu Libya'daki iç savaşın bir tarafı olursa Doğu Akdeniz'de çok az da olsa kalan hak ve menfaatlerimizi sıfırlamış oluruz. Türkiye'nin bu savaşa müdahil olmakla birlikte kazanabileceği hiçbir şey yoktur. MEB anlaşması gelen yönetimin de kabul edeceği bir anlaşmadır. Fakat sen meclis'e Libya'da taraf olacak bir anlaşmayı getirirsen bu Türkiye'ye çok zarar verir. Trablus yönetimine destek çıkacağız derken BMGK'nın kararlarını çiğneyerek esas itibariyle dünyayla yollarımızı ayırıyoruz. Türkiye şunu yapıyor: Bir mahallede yangın çıkmış, itfaiye gidiyor. İtfaiye tanında siz ne beklersiniz. içinde su olur. İçine benzin doldurulmuş itfaiye tankıyla Libya'ya gidiyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 18.12.2019 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15