Erdoğan, 29 büyükşehir belediye başkanıyla bir araya geldi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 büyükşehir belediye başkanıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi.

11 Eylül 2019 Çarşamba 14:19
Erdoğan, 29 büyükşehir belediye başkanıyla bir araya geldi

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Çok partili hayata geçtiğimiz 1946 yılından beri ülkemizdeki her seçim bir demokrasi şöleni havasında yapılmıştır.

Toplamda 73 bin 562 kişinin seçildiği 31 Mart seçimini başarıyla neticelendirmiş olmamız demokrasimizin zaferidir. Bu güzel manzara geleceğimizin en büyük teminatıdır.

Siyasi olarak farklı görüşlere sahip olabiliriz, milletimizin çıkarları söz konusu olduğunda birlikte hareket etme erdemini göstereceğimize inanıyorum, buradaki fotoğrafı çok çok önemli görüyorum.

Terörle, terör örgütleriyle, hukuksuzlukla arasına mesafe koymuş belediye başkanlarıyla birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum.

Hizmet söz konusu olduğunda hiçbir belediye başkanının partisine bakmadık.

Siyasi çekişmelerin geçici, hizmetlerin kalıcı olduğu gerçeğini hiç unutmadık; aynı anlayışla hareket edeceğiz. Parti ayrımı olmaksızın belediyelerin durumunu yakından biliyoruz.

Sizlerle şehirlerimizin sıkıntıları, beklentileri, çözüm yolları ve yatırımları konusunda yakın mesai içinde olmamızın gereğine inanıyorum.

Böylesine büyük bir seçimi başarıyla neticelendirmiş olmamız hiç şüphesiz demokrasimizin zaferidir. Eleştirilere verilecek en büyük cevabımız ülkemizde neredeyse her vatandaşımızın içerisinde yer aldığı geniş demokrasi ve özgürlük tablosudur. Seçim sürecindeki rekabeti meydanlarda bırakan, milletimizin iradesine herkesin teslim olduğu bu güzel manzara geleceğimizin de en büyük teminatıdır. 31 Mart seçimlerinde elde ettiğiniz başarılardan dolayı her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.

Belediye başkanlarının görevi devr-i sabık peşinde koşmak değil, şehirlerine en güzel hizmetleri getirmek için çalışmaktır. Medyamızda her gün sendika değiştirme baskısından envai türden tehditlere kadar birçok vicdan yaralayıcı haberle karşılaşıyoruz. Personel sayısındaki her rakam, bir insana ve onun etrafında şekillenen daha geniş bir hayata tekabül ediyor. Belediye başkanlarının, ekmeğinin peşindeki insanların hayatlarını diledikleri gibi alt üst edebilecekleri anlamına gelmiyor. Yuvaları başlarına yıkılan insanların ahı üzerine siyaset yapılamaz.

Bazı belediyelerimizde yaşanan hadiseleri üzüntüyle takip ediyoruz. Biz İBB'ye geldiğimizde 2-3 dönem öncesinden kalma personeller vardı. Kaldığı yeri hak eden insanlara dokunmadım. Ne personelle, ne araçlarla uğraştık. Vaktimizi ve imkanlarımızı şehrin sıkıntılarına ayırdık.

KİMLER KATILDI?

CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Çin'de olduğu gerekçesiyle toplantıya katılmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki davete icabet edeceğini açıklamıştı.

CHP'li büyükşehir belediye başkanlıkları şöyle:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar.

Son Güncelleme: 11.09.2019 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15