Erdoğan: "9 bin 57 kişi yaşamını yitirdi; böylesi büyük felakete hazırlıklı olabilmek mümkün değildir"

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli, 10 ilde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 depremlerinin ardından yaşamını yitirenlerin sayısının 9 bin 57'ye yükseldiğini duyurdu. Erdoğan, "Böylesi büyük felakete hazırlıklı olabilmek mümkün değildir" dedi, arama- kurtarma ve koordinasyona yönelik eleştirilere de "Böyle bir dönemde siyasi çıkar uğruna çirkefçe kampanyalar yürütmeyi hazmedemiyorum" sözleriyle yanıt verdi. Erdoğan, "Şu an itibariyle Hatayımızda asker, jandarma, polis toplamda 21 bin 200 personel görev ifa ediyor. Bununla ilgili olarak bazı haysiyetsiz, namussuz kişiler kampanya yaparak ‘Hatayda asker, jandarma, polis göremedik’ gibi yalan yanlış iftiralar atıyorlar. Bizim askerimiz, jandarmamız, şereflidir; bu şerefsizlerin ağzına biz onları meze yaptırmayız." diye konuştu.

08 Şubat 2023 Çarşamba 19:35
Erdoğan: "9 bin 57 kişi yaşamını yitirdi; böylesi büyük felakete hazırlıklı olabilmek mümkün değildir"

Erdoğan, "Hatay bu felaketten etkilenen en fazla yıkıma ve can kaybına uğrayan şehirlerimizin başında geliyor. Az önce depremin merkezi Kahramanmaraş’a gittim.  Şimdi de Hatay'da şahit olduğumuz tablo oralardan farklı değil. 10 şehrimizin tamamındaki vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum, yaralılarımıza şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

"Böylesi büyük felakete hazırlıklı olabilmek mümkün değildir"

Hatay'da konuşan Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Önce valiliklerimiz ardından bakanlıklarımız harekete geçerek vatandaşlarımızın yardımına koştular. İşimiz kolay değildi. 13.5 milyon insanımızın yaşadığı bu depremin yol açtığı yıkımın yaygınlığına hava şartlarının zorluğu eklendi. Devletin tüm imkânları seferber edilerek afet bölgesine yönlendirdik. Sayıları 60 bini bulan akredite kişi her konuda canla başla çalışıyor. 71 vilayetin tamamından yardım konvoyları çıkartıldı. On binlerce insan destek için yollara düştü. Eksikler var. Şartlar ortada. Böylesi büyük felakete hazırlıklı olabilmek mümkün değildir. Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağız.

"Böyle bir dönemde basit siyasi çıkar uğruna çirkefçe olumsuz kampanyalar yürütmeyi şu anda hazmedemiyorum"

Bu dönem bir birlik, beraberlik dönemidir. Böyle bir dönemde basit siyasi çıkar uğruna çirkefçe olumsuz kampanyalar yürütmeyi şu anda hazmedemiyorum.  Bunun yanında üzerinde bulunan makamın sorumluluğu olmamış olsa bugün böyle konuşmam, çok daha farklı konuşurum.

Şu anda mevcut hükümet tüm imkanlarını seferber olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanı başta olmak üzere adımlarını atmış, tüm zedelere 10'ar bin lira verme kararını Kahramanmaraş'ta açıkladı. 

 Deprem alanını afet bölgesi ilan ettik. Olağanüstü hal kararı alarak süreci hızlandırdık. Rabbim kimseyi böyle bir imtihanla sınamasın, ülkemizin yardımcısı olsun diyorum

Bir gerçeği söylemem gerekiyor. 60'ı aşkın ülkeden destekler geliyor. Daha sonra ismen açıklayacağım. Azerbaycan başta olmak üzere İsrail destek vermiş durumda. Katar Kuveyt destek vermiş durumda. Madden nakdi ayni yardımlarını gönderiyorlar. AFAD'a konuyla ilgili kuruluşlar aynı nakdi destek veriyorlar. Tüm destek veren vatandaşlarıma da teşekkür ediyorum.

"Türkiye genelinde vefat sayısı 9 bin 57 kişi yaşamını yitirdi"

Türkiye genelinde vefat sayısı 9 bin 57 kişi yaşamını yitirdi. Şu an itibariyle Hatayımızda asker, jandarma, polis toplamda 21 bin 200 personel görev ifa ediyor. Bununla ilgili olarak bazı haysiyetsiz, namussuz kişiler kampanya yaparak ‘Hatayda asker, jandarma, polis göremedik’ gibi yalan yanlış iftiralar atıyorlar. Bizim askerimiz, jandarmamız, şereflidir;  bu şerefsizlerin ağzına biz onları meze yaptırmayız."

Son Güncelleme: 08.02.2023 19:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15