Erdoğan: "Memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkarttık"

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkarttık" dedi.

04 Ocak 2023 Çarşamba 14:00
Erdoğan: "Memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkarttık"

Erdoğan, en düşük emekli maaşını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkardıklarını belirtti. Cumhurbaşkanı, işverenle ödenen asgari ücret desteğinin ise 400 liraya yükseltildiğini söyledi.

Erdoğan, dün yüzde 25 olarak açıklanan memur ve emekli maaş oranlarındaki zammın yüzde 30'a çıkarılmasıyla ilgili "Memur buluşmasına giderken bakanlarımıza yüzde 25 oranını daha da yukarı çıkaracak formüller bulma talimatını vermiştik. Dün ve bugün yürütülen çalışmalar sonucunda, memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık" ifadelerini kullandı.

"Temmuz ayında bunun düzenlemesini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın"

Cumhurbaşkanı, yıl içerisinde zam oranlarının artırabileceğini hatırlatarak "Yıl içinde beklenmedik durumlar ortaya çıkması halinde temmuz ayında bunun düzenlemesini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Çalışanlarımızın asgari ücret rakamını bir önceki yılın başına göre iki kat artırarak 8 bin 500'e yükselttiğimizin müjdesini vermiştik. İstihdamda sıkıntı olmasın diye asgari ücret destek miktarını da 100 liradan 250 liraya çıkarmıştık. Şimdi de özellikle küçük işletmelerimizin bu yükün altından daha kolay kalkmalarını temin amacıyla asgari ücret desteğini 400 liraya yükseltme kararı aldığımızı, tüm çalışanlarımız ve işverenlerimizle paylaşmak istiyorum. 

2022 enflasyonunu yüzde 64,27 oranıyla kapattığımızın haberini aldıktan sonra, memur ve emeklilerimizin maaş artışını değerlendirdik. Geçen yıl memur maaşlarında yüzde 87'lik artışa gitmiş, temmuzda yüzde 42'ye varan bir zam yapmıştık. 

Bütçe imkanlarını zorlayarak memur ve emekli maaşlarında yüzde 25'lik bir artışa gitmeyi kararlaştırmıştık. Bunu da dün katıldığımız memur buluşmasında duyurmuştuk.

Memur buluşmasına giderken bakanlarımıza yüzde 25 oranını daha da yukarı çıkaracak formüller bulma talimatını vermiştik. Dün ve bugün yürütülen çalışmalar sonucunda, memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık. En düşük emekli maaşını da 5 bin 500 liraya çıkartıyoruz. Bunların yılın ilk 6 ayına ait zamlar olduğunu, yılın ikinci yılında toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını da tekrar hatırlatmak istiyorum. 

Asgari ücret artışında da ifade ettiğim gibi, yıl içinde beklenmedik durumlar ortaya çıkması halinde temmuz ayında bunun düzenlemesini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15