Erdoğan - Putin görüşmesine ilişkin FLAŞ iddia

Rus basınında, pazartesi günü gerçekleşen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesi öncesi salona getirilen bir masanın ani bir kararla kaldırıldığı iddia edilirken bunun nedeninin ise planlarda yaşanan bir son dakika değişikliği olduğu belirtildi. Rus gazeteci Kolesnikov'un haberinde ortak açıklamanın 'dev' bir masada yapılacakken sonradan iki ayrı kürsü konarak burada gerçekleştirildiği aktarıldı.

13 Aralık 2017 Çarşamba 13:01
Erdoğan - Putin görüşmesine ilişkin FLAŞ iddia

Sözcü'nün kaynak gösterdiği Rus gazeteci Kolesnikov’un haberi şöyle:

Masa sahneden indirildi

“İlk sürpriz, Putin-Erdoğan ikili temasının beklenenden kısa sürmesiydi. Rus heyeti, heyetler arası görüşmenin yakında başlamayacağı düşüncesindeydi. Ancak kısa sürede görüşme salonuna davet edilmeleri heyette şaşkınlık yarattı. Gazprom Başkanı Aleksey Miller, erken davet edileceklerini beklemediği için salona koşarak yetişti. Daha sonra Putin ile Erdoğan'ın basına ortak açıklama yapacakları salonda ilginç anlar yaşandı. Görevliler dev bir masayı kürsüye sürükleyerek çıkardı. Kasanın yanına iki sandalye ve kalem kondu. Tarafların bir anlaşma imzalamaya hazırlandıkları sezinleniyordu.”

“Ancak beklenen olmadı. Putin ile Erdoğan'ın kürsüye çıkmalarına dakikalar kala, o büyük masa sahneden indirildi. Rus heyetinden bir tanıdık, masanın S-400 anlaşmasının imzalanması için getirildiği imasında bulundu. Tabi daha sonra basından hiçbir soru alınmayan basın toplantısında, Putin S-400 ile ilgili son detayları kendisi söyledi. S-400 sistemiyle ilgili nihai imza yakın gelecekte Rusya'nın Türk tarafına gerekli krediyi açtıktan sonra imzalanacağını söyledi. Böylece Putin en derin pazarlıkları Türkiye ile yapmış oldu. Dün Putin, uçağını bir de Kudüs'e indirseydi tam Ortadoğu turu olacaktı.”

Son Güncelleme: 13.12.2017 13:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15