Erzin’de Halk Kimyasal Tesise "Dur" Dedi!

İskenderun Erzin’de kurulması planlanan doğa ve çevreye büyük zararları dokunacak Polipropilen üretme tesisi için planlanan ÇED toplantısı, belediye, STK’lar ve doğayı savunan halkın yoğun tepkileri sonrası yapılamadı.

12 Kasım 2021 Cuma 15:01
Erzin’de Halk Kimyasal Tesise "Dur" Dedi!

Erzin Atatürk Çiftliği yakınında, Burnaz kıyısında, mera alanının da içine katılarak Endüstri Bölgesinde yapılmak istenen ‘Su Alma Yapısı ve Deniz Deşarjı’ projesi, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun bilgilendirme çalışmaları sonrası kamuoyunu nezdinde büyük tepkiyle karşılanmıştı.

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, “Erzin Burnaz sahiline Polipropilen üretme tesisi, Su Alma Yapısı ve Derin Deniz Deşarjı Projesi, halkın katılımı toplantısı, ‘pandemi koşulları gözetilmediği, yatırımın çevreye ve toprağa olumsuz etkileri' nedeniyle halkın itirazları sonucu yapılamamıştır” ifadelerini kullandı ve ÇED toplantısının gerçekleştirilemediği duyurdu.

"İZİN VERMEK ABESLE İŞTİGALDİR"

İnisiyatif alarak süreci yöneten Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, STK’lar, avukatlar, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, doğa savunucuları ve Aşağı Burnaz sakinlerine teşekkürlerini ileten Yıldırım Kara, “İskenderun Körfezi hali hazırda birçok kirleticinin etkisi altındadır. Bugün hava kirliliği ve iklim krizini tetikleyen bu tesislerin topraklarımızda yapılmasına izin vermek abesle iştigaldir” dedi.

Son Güncelleme: 12.11.2021 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15