Fahrettin Koca: Hastanelere başvuran sayısı 1031 oldu,34 kişi yoğun bakımda, durumu kritik olan hastamız yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ'da düzenlenen basın toplantısında depremin ardından hastanelere başvuran 1031 kişi arasından 128 kişinin takibine devam edildiğini, 34 kişinin yoğun bakımda olduğunu, bunların arasında durumu kritik olan hasta olmadığını söyledi.

25 Ocak 2020 Cumartesi 12:24
Fahrettin Koca: Hastanelere başvuran sayısı 1031 oldu,34 kişi yoğun bakımda, durumu kritik olan hastamız yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili Valilikteki koordinasyon merkezinde basın toplantısı düzenledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremin ardından hastanelere başvuranlar arasında durumu kritik hasta olmadığını söyledi.

Koca'nın açıklamaları şöyle "Gece saatlerinde bölgeye intikal ettiğimizde Elazığ ve Malatya'da incelemelerde bulunduk. Hastanelerimizi ziyaret ettik. Toplam 22 vatandaşımızı maalesef kaybettik, 18 vatandaşımız Elazığ, dört vatandaşımız Malatya'da vefat etti. Hasta sayımız 1031 kişi oldu. 1031 müracat içinde 382 yaralı vardı. Toplam takipi yapılan 128 hasta var, 34 hasta ise yoğun bakımda. Yoğun bakımda tedavileri devam eden hastalarımız arasında durumu kritik olan hastamız yok. Ameliyat edilen 8 hastamız oldu. Ayrıca dört tane sahra hastanesi kuruluma hazır halde bulunduruyoruz. Hastaneleri ihtiyaç halinde devreye girecekler. Uçak ve ambulans helikopterler de hazır bulunuyor. En son kurtarılan iki vatandaşımızın da genel durumu iyi. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diiyorum, milletimizin başı sağolsun" şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 25.01.2020 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15