Fernando Botero hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü Kolombiyalı ressam ve heykeltıraş Fernando Botero, 91 yaşında hayatını kaybetti.

16 Eylül 2023 Cumartesi 11:48
Fernando Botero hayatını kaybetti

Kolombiyalı ünlü ressam ve heykeltıraş Fernando Botero, 91 yaşında Monako Prensliği'ndeki evinde yaşamını yitirdi. Botero, İtalya'da birkaç ay önce ölen eşi Sophia Vari'nin yanına defnedilecek.

Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle Monako Prensliği'ndeki bir tıp merkezinde tedavi gören Botero, kendi isteğiyle evine nakledildikten birkaç gün sonra hayatını kaybetti.​​Botero'nun son günlerde zatürreye bağlı solunum sorunları yaşadığı belirtildi.

LİNDA BOTERO: HUZUN İÇİNDE GİTTİ

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, X (eski ismiyle Twitter) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Geleneklerimizin ve kusurlarımızın ressamı, erdemlerimizin ressamı, şiddet ve barışın ressamı Fernando Botero vefat etti" mesajını paylaştı.

Son Güncelleme: 16.09.2023 11:50
Anahtar Kelimeler:
Fernando Botero
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.