FETÖ'den alındı, İlim Yayma Cemiyeti'ne verildi!

Zonguldak’ta FETÖ’ye ait kapatılan yurt İlim Yayma Cemiyeti'ne verilirken yurda koordinatör olarak FETÖ ile iltisaklı olduğu iddiasıyla görevinden uzaklaştırılan bir kişinin koordinatör olduğu iddia edildi.

07 Temmuz 2019 Pazar 10:12
FETÖ'den alındı, İlim Yayma Cemiyeti'ne verildi!

Zonguldak’ta darbe girişiminin ardından FETÖ’ye ait kapatılan yurt ve yanındaki arazi İlim Yayma Cemiyeti’ne devredildi.

Yurda ise daha önce FETÖ ile iltisaklı olduğu iddiasıyla kamu görevinden uzaklaştırılan bir kişinin ‘koordinatör’ olarak atandığı öne sürüldü

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından FETÖ’ye ait olduğu gerekçesiyle el konulan Zonguldak'ta bir yurt, İlim Yayma Cemiyeti'ne tahsis edildi.

Birgün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, FETÖ’ye ait olduğu gerekçesiyle el konulan yurt daha sonra İlim Yayma Cemiyeti’ne tahsis edildi.

Cemiyet de yurdun ismini 15 Temmuz Erkek Öğrenci Yurdu yaptı. Cemiyet’e aynı zamanda yurdun yanındaki arazi de tahsis edildi. Araziye ilişkin imar değişikliği önerisi Mayıs ayında belediye meclisine geldi fakat nisan ayının sonunda kullanım süresi dolduğu için oybirliğiyle reddedildi.

İlim Yayma Cemiyeti’nin Zonguldak Şube Başkanı olan İbrahim Cansız aynı zamanda AKP Belediye Meclis Üyesi. Ardından Zonguldak Valiliği yurt ve arazi için İlim Yayma Cemiyeti’ne tekrar kullanım hakkı verdi.

Bunun üzerine imar değişikliği konusu haziran ayında tekrar belediye meclisine geldi. AKP ve MHP oylarıyla önerge kabul edildi.

Konuyla ilgili BirGün’e konuşan CHP’li Zonguldak Belediye Meclis Üyesi ve Başkan vekili olan Atınç Kayınova “Bu işlemle yeşil alanları parçalıyorlar. Belediye Başkanı’nın vaadi her yere park yapmaktı ama ilk icraatleri yeşil alanları bölmek oldu” dedi.

Son Güncelleme: 07.07.2019 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15