Galatasaray kader maçına çıkıyor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag ile kritik bir maça çıkmaya hazırlanıyor. Bu maç, sezonun gidişatını ve mali kazanımlarını büyük ölçüde belirleyecek.

08 Aralık 2023 Cuma 10:51
Galatasaray kader maçına çıkıyor

Galatasaray, milli ara sonrası başlayan zorlu maratonun ilk 3 sınavını kayıpsız geçti.

Sarı-kırmızılılar, Trendyol Süper Lig’de Alanyaspor’u 4-0, Pendikspor’u da 2-0 yenerken UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de Manchester United ile 3-3 berabere kaldı. Cimbom, aralık ayında 6 maça daha çıkacak.

Bu karşılaşmalar sezonun gidişatını belirlerken yılın son mücadelesinde kupa da kazanabilir. Bu sürecin sonunda 2024’e lig lideri olarak girme ihtimali de bulunuyor.

12.4 MİLYON EURO'LUK MAÇ

Sarı kırmızılılar için aralık ayının bir başka önemi daha var. Önümüzdeki hafta salı günü oynanacak Kopenhag maçı, kader sınavı niteliğinde: Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu, Avrupa Ligi’nde devam veya Avrupa kupalarına veda. Bu kritik sınav, 12.4 milyon Euro’luk değere sahip.

Bu sezon 31.2 milyon Euro olan UEFA geliri, galibiyet ve tur gelirse 43.6 milyon Euro’ya ulaşacak. Süper Kupa’nın kazanılması da 2 milyon Euro’nun üzerinde gelir getirecek.

EVİNDE YENİLMİYOR

Galatasaray, Süper Lig’de sahasında çıktığı son 23 maçta mağlup olmadı. Geçen sezon iç sahada çıktığı ilk karşılaşma olan Giresunspor maçını kaybeden sarı- kırmızılılar, sonrasındaki 23 maçı kaybetmedi; 21 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Anahtar Kelimeler:
Galatasaray
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.