Hızlı Trende 'Sansür' Meclis Gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Yüksek Hızlı Tren’de muhalif basına sansür iddiasını TBMM gündemine taşıyarak, “Yapılan siber suç kapsamına girmektedir. Bakanlığınız bu konuda bir inceleme yapmış mıdır” diye sordu.

08 Ocak 2020 Çarşamba 16:06
Hızlı Trende 'Sansür' Meclis Gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Yüksek Hızlı Tren’de internet bağlantısı üzerinden muhalif medyaya sansür uygulandığı iddiasını TBMM gündemine getirerek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a “Yapılan siber suç kapsamına girmektedir. Bakanlığınız  bu konuda bir inceleme yapmış mıdır” sorusunu yöneltti.

Yüksek hızlı trenlerin (YHT) internet bağlantısı üzerinden soL, BirGün, Cumhuriyet ve Sözcü gibi haber sitelerine girişin yapılamadığı iddiaları üzerine TCDD yazılı açıklama yapmış ve bunun doğru olmadığı öne belirtilmişti.

Kılınç, TBMM Başkanlığı’na verdiği önergede, şu soruları yöneltti:

-Yüksek Hızlı Trenlerde kullanılan internet bağlantısı üzerinden erişimi engellenen internet siteleri var mıdır? Varsa hangi sitelerin erişimi hangi gerekçe ile engelenllenmiştir?

- 04.01.2020 günü saat 09.30 İstanbul –Ankara YHT seferi ile 05.01.2020 günü saat 11.30’daki Ankara- İstanbul YHT seferlerinde yolcuların şikayetlerine konu olan ve medyaya da yansıyan erişim engeli ile ilgili inceleme yapılmış mıdır? Yapılmışsa sorunun neden yaşanmış olabileceği tespit edilmiş midir? Sözkonusu sitelere YHT internet servisi üzerinden ulaşılabildiği teyid edilmiş midir?

-Yolcunun elde ettiği ekran görüntülerine göre  YHT'deki internet bağlantısı, yolcuların belirtilen sitelere erişimini engellemekle kalmayıp kendisini o sitelerden birisiymiş gibi sunan bir başka sunucuya bağlantı sağlamaktadır. Bu durum ‘araya giren adam saldırısı’ (man in the middle attack) olarak bilinen siber suç kapsamına girmektedir. Bakanlığınız  bu konuda bir inceleme yapmış mıdır?”

(Anka)

Son Güncelleme: 08.01.2020 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15