İlaç Firmalarından Flaş Karar

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüse karşı peş peşe tedbirler alınırken; bir hamle de ilaç firmalarından geldi. Türkiye genelinde binlerce çalışanı olan ilaç firmaları, salgının yayılma riskini önlemek amacıyla tıbbi tanıtım temsilcilerini sahadan çekme kararı aldı. Buna göre, ilaç firması çalışanları 30 Mart 2020 tarihine kadar eczane, hastane ve hekim ziyareti gerçekleştirmeyecek.

16 Mart 2020 Pazartesi 16:35
İlaç Firmalarından Flaş Karar

Dünyayı derinden sarsan koronavirüsün Türkiye'de de görülmesinin ardından ilaç firmalarından da önemli bir karar geldi.

Türkiye'de faaliyet gösteren Pfizer, Bilim, Santa Farma, Abdiibrahim İlaç, Pharmactive ve Sanovel gibi firmalar, virüs salgını nedeniyle tıbbi tanıtım temsilcileri ile teşkilatlarındaki yöneticileri sahadan çekme kararı aldı.

Buna göre, firmaların saha çalışanları, 16-30 Mart tarihleri arasında eczane, hekim ve hastane ziyaretlerini yapmayacak, çalışmalarını evden yürütecek. 

Konuyla ilgili tüm firmalardan çalışanlara bildiri gönderildi. Bazı bildirilerde, "İlaçlarımızın tedariğinin devamı için kritik fonksiyonlar dışında saha teşkilatımız dahil tüm çalışanlarımız 16-30 Mart arası evden çalışacaklardır. Hastalarımıza ilaç tedariğine devam edebilmemiz için fabrika ve dağıtım merkezi operasyonlarımız bu süreçte çalışmaya devam edecektir" ifadeleri yer aldı. 

Firmaların oluşan risk nedeniyle virüsün yayılmasının engellenmesi adına evden çalışma kararı aldığı ifade edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15