İlber Ortaylı: Bu topraklar, bu ormanlar, bu dağlar bizim; herkes kendi ülkesini kazsın!

Binlerce ağacın kesildiği ve siyanür kullanıldığı iddia edilen Kaz Dağları'ndaki altın madenine karşı yürütülen Su ve Vicdan Nöbeti devam ediyor. Tarihçi-yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı da Hürriyet'te yer alan köşesinde Kirazlı'daki doğa katliamına yer verdi. Ortaylı, Kanadalı şirket Alamos Gold tarafından yürütülen maden çalışmalarına, "Bu topraklar, bu ormanlar, bu dağlar bizim. Herkes kendi ülkesini kazsın" diye tepki gösterdi.

17 Ağustos 2019 Cumartesi 15:06
İlber Ortaylı: Bu topraklar, bu ormanlar, bu dağlar bizim; herkes kendi ülkesini kazsın!

Kaz Dağları'ndaki doğa katliamını kimsenin siyasetle, sol görüş sempatizanlığıyla açıklayamayacağını belirten Ortaylı, "Burada yaşamak isteyen insanların, utanmazlarla mücadele hakkıdır ve görevidir." diye yazdı. Kanada'nın "kültürel hayat düzeyinin iktisadi yapısına göre oldukça geride bulunduğunu" belirten Ortaylı şunları kaydetti:

"Atlantik ötesinden gelen şirket orada yapamadığını burada yapmaya kalkıyor. Her an hatırlamamız gerekir: Ege Bölgesi’nin dışında doğru dürüst bir hayat ve dirilme, yenilenme (rehabilitasyon) alanımız yok. Nefesimize sahip çıkmamız gerekir. Bu topraklar, bu ormanlar, bu dağlar bizim. Herkes kendi ülkesini kazsın. Aslında onun bile yakında yasaklanması lazım çünkü yerkürenin herhangi bir yerindeki çukur göğe yansıyor, gökteki delik ise güneş ışınlarını emip dünyayı kurutuyor."

Son Güncelleme: 17.08.2019 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15