İmamoğlu: İhanete Fırsat Tanımayacağız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Tarihte yoğun ihanetlere uğradığı anlar da olmuştur bu şehrin ve dünyanın başka noktalarının. Biraz da uyarımız bundandır. Fırsat tanımayacağız. İhanete fırsat tanımayacağız" dedi.

25 Aralık 2019 Çarşamba 11:48
İmamoğlu: İhanete Fırsat Tanımayacağız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Kanal bitmesi Boğaz trafiğini azaltacakmış. Bahaneye bakar mısınız? O da Boğaz'daki tarihi dokunun korunmasını sağlayacakmış. Boğaz trafiği ile ilgili olarak da dikkatinizi çekmek isterim. ÇED başvuru dosyasında iddia edildiği gibi yıllara göre bir artış yok. Tam tersine son 10 yılda kayda değer bir azalıştan bahsediliyor. Yüzde 22 oranında azlış. Son 10 yılda. Net raporda var bu. Ben söylemiyorum. 17 milyon m2 sit alanı Kanal İstanbul'la etkilenmektedir. 10 dönüm 20 dönüm değil. Küçükçekmece Gölü'nün kıyısındaki Batonya Antik Kenti olsun, İstanbul'un ilk yerleşmelerinden Yarımburgaz Mağaraları olsun daha bilmediğimiz toprak altındaki tarihi kalıntılar olsun, muazzam bir tarihi alan bu proje tarafından yutulup yok edilecek. Tarihe ve tarihi değerlere niçin zulüm ediyorsunuz. Zannediyor musunuz ki kadim İstanbul tarifinizde doya doya söylediğiniz kadim İstanbul tarifi nasıl kadim oluyor zannediyorsunuz. İşte o binlerce yıllık tarihten çıkan tanımdır kadim İstanbul. Her yüzyıl bu şehre katkı sunmuştur ve kadim denmiştir. Evet, tarihte yoğun ihanetlere uğradığı anlar da olmuştur bu şehrin ve dünyanın başka noktalarının. Biraz da uyarımız bundandır. Fırsat tanımayacağız. İhanete fırsat tanımayacağız" dedi. 

Son Güncelleme: 25.12.2019 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15