İmamoğlu: Ya Kanal Ya İstanbul!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran’dan sonraki ilk 6 aylık icraat dönemini, düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı. İmamoğlu, "Ya Kanal Ya İstanbul" diyerek, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili önceki yönetimin imzaladığı protokolden çekildiklerini dile getirdi.

23 Aralık 2019 Pazartesi 14:16
İmamoğlu: Ya Kanal Ya İstanbul!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran’dan sonraki ilk 6 aylık icraat dönemini, düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı. İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili önceki yönetimin imzaladığı protokolden çekildiklerini dile getirdi. İmamoğlu, "Kanal İstanbul…Çizgi film yapmak çok kolay. Biliyoruz istediğiniz yere tridillerle güzel şekiller koyun. Güzel de herkese, her şeye göre değişir bu arada. Kimi yüksek kulelere güzel der, kimi doğaya tarıma yeşilliğe güzel der. Biz öylelerine demiyoruz. Çizgi film etrafına, kanalın etrafına 60-70 katlı gökdelen dikmekte kolay. Bu kadar ciddi meselenin son derece gayriciddi bir şekilde ele alınmasına 16 milyon adına karşı çıkacağız. Bu kadar net. Bu mühim konunun bizim ruhumuzda tanımı şu evet; bir araştırma raporunun son cümlesiydi, çok önemli, çok ders verir nitelikte, çok ciddi uyarı niteliğinde; ‘Ya Kanal Ya İstanbul' dedi. 

Çarşamba günü Kanal İstanbul ile ilgili detayları açıklayacağı bir toplantı düzenleyeceğini duyuran İmamoğlu, "Bugünün önemli bir kararı olarak söyleyeyim. 2018 yılında büyükşehir belediyesi olarak Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Ulaştırma Alt Yapı Bakanlığı ile bana göre usule uygun olmayan şekilde imzalatılmış olan, imzalanmış olan ya da imzalatılmış olan iş birliği protokolünden İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz çekiliyoruz. Bu kararımız nettir. Çekildiğimizi de yazılı bir şekilde bugün itibariyle her iki bakanlığa da iletmiş durumdayız. Protokol de hukuksuzdur, yetkisiz bir imza ile devreye sokulmaya çalışılmıştır. 2018 yılında. Bu konuda ve Kanal İstanbul’un birçok detayını da açıklayacağım bir toplantıyı Çarşamba günü 09.30’da Saraçhane’deki binada yapacağımı buradan duyurmuş olayım" şeklinde konuştu.

(Anka)

Son Güncelleme: 23.12.2019 14:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.