İş insanı Kavala hakkında verilen beraat kararı bozuldu

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasında Osman Kavala ve diğer sanıklar hakkında verilen beraat kararlarını oybirliği ile bozdu.

22 Ocak 2021 Cuma 18:50
İş insanı Kavala hakkında verilen beraat kararı bozuldu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), bazı basın yayın organlarında yer verilen “Yağladağı’nda çoğunlukla Türkmenlerin kaldığı sığınmacı kamplarına 1,5 yıldır su verilmiyor” iddialarının “tamamen asılsız” olduğunu bildirdi.

Yayınlanan haberlerin “Çamur at izi kalsın” anlayışı ile hazırlandığını, habercilik ilke ve kuramlarıyla asla bağdaşmadığını, ilgili birimlerden hiçbir bilgi ve belge istenmediğini belirten HATSU yetkilileri, yağışların azalmasıyla yaşanan kuraklığın sadece Hatay’ın değil, tüm ülkenin sorunu olduğunu hatırlattı.

HATSU, Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı kuraklık haritası durumuna rağmen bahsi geçen Yipo Kampı’na bireylerin ihtiyacını karşılayacak düzeyde suyun dönüşümlü olarak verildiğini vurguladı.

"SU DEBİSİ KURAKLIKTAN DOLAYI DÜŞTÜ"

“Son 10 günde sadece bir kez su verildiği” iddiasının da aslı astarı olmadığını ve haberin tamamiyle siyasi algı kapsamında olduğunun altını çizen HATSU yetkilileri, Yayladağı’nın en önemli cazibeli su kaynağı olan Yayladağı Barajı’nın su debisi kuraklıktan dolayı 26 lt/sn’den 0 lt/sn’ye düştüğünü açıkladı. HATSU, yaşanan su kıtlığı ve artan nüfusa rağmen son 2 yıl içerisinde bahsi geçen kampa, 309 bin 266 m3 su iletimi sağlandığını bildirdi.

"HABERDEKİ TEK DOĞRU VERİ KONTEYNER SAYISI"

HATSU Genel Müdürlüğü, her konteyner için günlük 545 lt su verildiğine dikkat çekerek, kampta 400 m3 kapasiteli depo bulunduğunu, deponun kullanımı ve suyun konteynerlere verilmesinin kamp yönetiminin sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Hatay ve Su Kanalizasyon İdaresi, hayatın olmazsa olmazlarından olan suyun teminini, dağıtımını ve diğer altyapı hizmetlerini yaparken “insan sağlığını, insan hayatını, doğayı ve doğadaki canlıları koruma” anlayışı dışında hiçbir din, dil, ırk ve rengin baz alınamayacağını kaydetti.
HATSU yetkilileri, din, dil ve ırk üzerinden yapılan her türlü karalama ve algıyı kınadıklarını, bu gerici zihniyete karşı olan duruşlarını devam ettireceklerini kaydetti.

Son Güncelleme: 22.01.2021 18:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15