İsmail Saymaz: AK Parti’nin Suriye’de iç savaşa sorumsuzca taraf olmasının kanlı ve acı sonuçlarını daha ne kadar yaşayacağız?

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısının Türkiye’deki terör eylemleri ve terörist profili bakımından atipik bir örnek olduğunu; yani benzerine rastlanmadığını, bilinen kalıpların dışında olduğuna dikkati çekti.

17 Kasım 2022 Perşembe 11:12
İsmail Saymaz: AK Parti’nin Suriye’de iç savaşa sorumsuzca taraf olmasının kanlı ve acı sonuçlarını daha ne kadar yaşayacağız?

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısının Türkiye’deki terör eylemleri ve terörist profili bakımından atipik bir örnek  olduğunu; yani benzerine rastlanmadığını, bilinen kalıpların dışında olduğuna dikkati çekti.

“Albashir’in dört ay yakalanmadan İstanbul’da kaçak yaşaması ve atölyede çalışması nasıl mümkün olabiliyor? Türkiye’deki Suriyeli ağında kaç Albashir var, biliyor muyuz? Ne zaman… Nerede patlayacaklar, haberdar mıyız? Orta Asya ve Kafkasya ağlarında uyuyan kaç hücre var, farkında mıyız? Değiliz. AK Parti’nin Suriye’de iç savaşa sorumsuzca taraf olmasının kanlı ve acı sonuçlarını daha ne kadar yaşayacağız?” sorularını gündeme getiren Saymaz, şunları kaydetti:

“Bu saldırı, görünürde askeri bir hedefe yönelmiyor, belirgin bir siyasi amaç taşımıyor. Varsa da ifadeler alındıktan sonra öğreneceğiz. Belki de hiç öğrenemeyeceğiz.

Bakan Soylu dağda PKK’lı sayısının 120’nin altına düştüğüyle ve ayakkabı numaralarına kadar bilmekle övünedursun; şehirlerde bir ayda iki bombalı saldırı gerçekleştirildi ve en az yedi insanımızı kaybettik. Kör terör sürecek mi, bilmiyoruz. Sanırım… Yaşayıp göreceğiz.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Son Güncelleme: 17.11.2022 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15