İsrail'den Erdoğan'a Hamas tepkisi

Türkiye-İsrail hattında Gazze gerilimi sürüyor... İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Netanyahu için “Gazze kasabı” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik çok sert bir mesaj paylaştı.

03 Aralık 2023 Pazar 14:46
İsrail'den Erdoğan'a Hamas tepkisi

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, X platformundan paylaştığı mesajında ülkesinin Hamas’ı tamamen bitireceğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gazze’den kaçan Hamas üyelerini ağırlamaktan memnuniyet duyacağını ifade etti.

Yaptığı paylaşımda Erdoğan’ın resmi X platformu hesabını da etiketleyen Cohen, “Hamas-IŞİD terör örgütü bir süre sonra Gazze'de var olmayacaktır. İsrail'in güvenliği ve bölge sakinleri için daha iyi bir gelecek yaratmak adına Gazze'yi Hamas'tan kurtaracağız” ifadelerini kullandı.

Cohen mesajının devamında da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Siz Erdoğan, öldürülmeyen etkisiz hale getirilmeyen ve Gazze'den kaçan Hamas teröristlerini ülkenizde ağırlamaktan memnuniyet duyarsınız” dedi.

Erdoğan bir süre önce yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için “Gazze kasabı” ifadesini kullanmıştı.

ERDOĞAN'IN HAMAS AÇIKLAMASI KRİZ ÇIKARMIŞTI

Erdoğan ekim ayında yaptığı açıklamada da "İsrail sen bir örgüt olabilirsin, batının sana borcu çok ama Türkiye’nin sana bir borcu yok. İsrail çocukları öldürüyor. Biz bu çocukların paramparça edilmesine asla müsaade edemeyiz. Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur" diye konuşmuştu.

İsrail Dışişleri Bakanı Sözcüsü Lior Hayat, bu sözlere "İsrail, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın terör örgütü Hamas hakkındaki sert sözlerini içten bir şekilde reddetmektedir. Türkiye Cumhurbaşkanı'nın terör örgütünü savunma girişimi ve kışkırtıcı sözleri dahi tüm dünyanın gördüğü vahşeti değiştirmeyecektir" diye yanıt vermişti.

Son Güncelleme: 03.12.2023 14:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.