İzinsiz ağaç kesen Milli Park müdürü görevden alındı

Ulusal ve uluslararası birçok yasayla korunan Kuşadası’ndaki Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nın Müdürü Koray Aşık, Milli Park’ta izinsiz ağaç kestiği için görevden alındı.

30 Kasım 2022 Çarşamba 12:41
İzinsiz ağaç kesen Milli Park müdürü görevden alındı

Kuşadası’ndaki Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nın Müdürü Koray Aşık, Milli Park’ta izinsiz ağaç kestiği için görevden alındı.

Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün “Dünyada bir örneği daha olmayan” ifadesiyle tanıttığı; Uluslararası Sulak Alanlar Sözleşmesi (Ramsar), Avrupa’nın Yaban Hayatı ve Yaşam Ortamlarının Korunmasına Yönelik Sözleşme (Bern), Biyolojik Çeşitlilik Anlaşması (Rio) ve Akdeniz’in Kirliliğe Karşı Korunması Sözleşmesi (Barselona) ulusal ve uluslararası bir çok yasayla korunan alan niteliğindeki Kuşadası'ndaki Milli Park’ın müdürü Koray Aşık, Milli Park'ta izinsiz ağaç kestiği için müdürlük görevinden alındı. Aşık, Aydın il merkezine alınırken, yerine Özcan Mersin getirildi.

"Acil olarak kestirilmesi zorunluluktur”

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre, Milli Park Müdürlüğü görevinin bu hafta sonundan itibaren sona erdiğini sosyal medya hesabından duyuran Aşık, görevden alınma nedenini “5 adet tepesi kırılmış ve 3 adet devrik ağacı Olağanüstü Rapor Tanzim etmeden kestirmek ve naklettirmek” ifadeleriyle açıklayarak diğer resmi kurum yetkililerini suçladı.

Meslek hayatında binlerce ağaç kestirdiğini, binlerce fidan diktiğini belirten Aşık, “Devletin 1 numaralı Anayasal görevi olan ‘Devlet Vatandaşlarının Can ve Mal Güvenliğini Sağlar' amir hükmü gereği Olağan Üstü Rapor tanzim edilmesi ve onaylanmasına kadar geçecek yaklaşık 15-30 gün beklenmesinin imkansız olduğu durumlardan dolayı acil olarak kestirilmesi zorunluluktur” ifadeleriyle kendini savundu.

Daha önce de gündeme geldi

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı bu yıl içinde; 1. Derece Korunan Kuş Cennetinde iş makineleriyle 15 metre genişliğinde bir buçuk kilometre uzunluğunda kanal açılması, Milli Park içinde fasıl gecelerine izin verilmesi, yangın mevsiminde tüm Türkiye'de ormanlara giriş yasakken Milli Park’ın ziyarete açılması, park içindeki işletmeye yapılaşma izni verilmesi ve Milli Park sınırları içindeki eski Doğanbey Köyü'nde çok değerli 7 arazinin İstanbul'daki bazı holding sahiplerine satışa sunulmak üzere Milli Park vasfından çıkarılması gibi konularla gündeme gelmişti.

Son Güncelleme: 30.11.2022 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15