İzmir'deki depremde 6 kişi hayatını kaybetti! 202 yaralı var

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre ilk bilgilere göre, İzmir'de meydana gelen depremde 1'i boğularak olmak üzere 6 kişi yaşamını yitirdi.

30 Ekim 2020 Cuma 18:17
İzmir'deki depremde 6 kişi hayatını kaybetti! 202 yaralı var

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'deki depremde ilk belirlemelere göre 6 kişinin öldüğünü, 202 kişinin yaralandığını, yıkılan ve hasar gören 12 binadaki arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 14.51'de Ege Denizi Seferihisar açıklarında 6,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından 13'ü 4 büyüklüğünün üzerinde 33 artçı sarsıntı yaşandığı ifade edildi.

İzmir'de yıkılan ve hasar gören 12 binada arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

- "Türk Kızılay, bölgeye 48 personel, 16 araç gönderdi"

Açıklamada, Ankara, Erzurum ve Diyarbakır'dan 3 askeri kargo uçağıyla çevre illerden AFAD ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) personeli, araç ve ekipmanların bölgeye sevk edildiğine yer verilerek, Türk Kızılay tarafından bölgeye 48 personel, 16 araç ve 25 bin 500 kişiye hizmet verebilecek mobil mutfak ve ekipmanlarının gönderildiği kaydedildi.

UMKE ve 112 Acil Yardım ekiplerinden 53 araç ve 189 personelin bölgede görevlendirildiği belirtilen açıklamada, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da 5 milyon lira acil yardım ödeneğinin bölgeye gönderildiği aktarıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medyadan ilk yaptığı açıklamada "İzmir’deki depremde ne yazık ki 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplamda 120 vatandaşımız depremden etkilendi." ifadelerini kullanmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklaması ise şöyle oldu:

İzmir’deki depremde ne yazık ki 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplamda 120 vatandaşımız depremden etkilendi. 38 ambulansımız, 35 UMKE ekibimiz ve 2 ambulans helikopterimiz olay yerinde. Tüm desteğimizle İzmir halkının yanındayız. Başımız sağ olsun.

Son Güncelleme: 30.10.2020 18:18
Anahtar Kelimeler:
İzmirDepremAfad
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15