Japonya'dan depremzede çocuklara bağış

Japonya'nın Kobe şehrinin Uluslararası Sürdürülebilirlik Organizasyonu Başkanı Yoshio Iwamura, İzmir depremi nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Yoshio Iwamura, İzmir depreminde ailesini kaybeden çocuklara yönelik bir projeyle Japonya’da bağış toplamayı planladıklarını söyledi.

24 Kasım 2020 Salı 18:53
Japonya'dan depremzede çocuklara bağış

Japonya'nın Kobe şehrinin Uluslararası Sürdürülebilirlik Organizasyonu Başkanı Yoshio Iwamura, 30 Ekim'de İzmir’de meydana gelen deprem nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Yoshio Iwamura, İzmir depreminde ailesini kaybeden çocuklara yönelik bir projeyle Japonya’da bağış toplamayı planladıklarını söyledi.

Başkan Soyer, konuğu Yoshio Iwamura’yı  Kültürpark İzmir Sanat'taki başkanlık ofisinde ağırladı. Yoshio Iwamura, depremden sonra kentteki toparlanma sürecinin nasıl olduğunu, belediyenin bu süreçte yaptığı çalışmaları sordu. Başkan Soyer, Iwamura’ya depremde evlerini kaybedenlerin barınma sorununu çözmek için kampanyalar düzenlediklerini anlattı. Soyer, "Bu süreçte 6 bin 667 kişi ev ihtiyacının olduğunu bildirdi. 4 bin 429 kişi kira desteğinde bulundu. Evini depremzedelere açanların sayısı 223. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kampanya ile 16 milyon lira kira desteği sağlandı. Bu kampanyada ihtiyacı olan insanlar ile destek verecek bağışçıları bir araya getiriyoruz. Köprü kuruyoruz. 226 evin tüm ihtiyacını karşılayarak depremzedelerin kullanımına sunmak için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

İZMİR İÇİN KAMPANYA BAŞLATACAKLAR
Yoshio Iwamura, 1995 yılında Japonya'nın Kobe şehrinde de benzer bir felaketin yaşandığını anımsatarak, "Biz de aynı fekaleti yaşadık. 6 bin 234 kişi hayatını kaybetti. Burada bir de tsunami felaketi yaşandı. Biz böyle felaketlerin ardından ilk olarak okulların durumuna bakıyoruz. Okul binaları yapıyoruz. Çünkü çocuklar geleceğimizdir. Eğitimlerinin aksamaması lazım" diye konuştu.

Yoshio Iwamura, İzmir depreminde ailesini kaybeden çocuklara yönelik bir proje hayata geçirmek için de Japonya’da bağış toplamayı planladıklarını söyledi. Iwamura, Hyogo Valisi Governor Toshizo Ido ve Kobe Şehri Belediye Başkanı Mayor Kizo Hisamoto imzalı mektuplarını da Tunç Soyer'e teslim etti. Soyer de konuğuna plaket takdim etti.

Son Güncelleme: 24.11.2020 19:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15