Kadın Örgütlerinden Kadir Şeker'e Verilen Cezaya Tepki

Konya'da sevgilisi Ayşe Dırla'yı dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı engellemek isterken kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Kadir Şeker, 'kasten adam öldürme' suçundan 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Şeker’e verilen cezaya tepki gösterdi.

14 Ekim 2020 Çarşamba 16:15
Kadın Örgütlerinden Kadir Şeker'e Verilen Cezaya Tepki

Konya’da sevgilisi Ayşe Dırla’yı dövdüğü sırada Özgür Duran’a engel olmak isterken kalbinden bıçaklayarak öldüren Kadir Şeker hakkında Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar çıktı. Şeker’e 'kasten adam öldürme' suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Son sözü sorulan Şeker, ”Yardıma ihtiyacı olan bir kadının yanına gittim. Yanlarına gittiğimde konuşuyorlardı. Bir sorun olmadığını fark edince ayrılmak istedim. Arkamdan gelip, saldırdı. Boğazımı sıkıp, nefesimi kesti. Düştük. Oradan ayrılırken yaralı olduğunun farkında değildim. Hayatını kaybettiği için çok üzgünüm” dedi. Mahkeme ise Şeker'e 12,5 yıl hapis cezası verdi. 

Konya Adliyesi’nin önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Şeker’i yalnız bırakmayacaklarını belirterek, “Bir partinin, örgütün gölgesi altında tecavüzcüler serbest bırakıldı. Masum diye mi Kadir şu an 12 yıl ceza aldı. Bilmiyoruz ama biz Kadir’i asla yalnız bırakmayacağız. Bu dünyada siz adaleti sağlamıyorsanız, biz yapalım. Biz tüm kadınları ve Kadir’i koruyacağız” açıklamasını yaptı.

NE OLMUŞTU?

Konya Selçuklu’da, 5 Şubat 2020’de Antalya’dan Konya’ya gelip yerleşen Ayşe Dırla (35) ve Özgür Duran (32) çifti arasında birlikte yaşadıkları evde tartışma çıktı. Ayşe Dırla evden çıkıp Piri Reis Parkı’na geçti, ancak peşinden gelen Özgür Duran, iddiaya göre kadını dövmeye başladı. Tesadüfen parktan geçen Kadir Şeker (20) de olaya müdahale etmek istedi, ancak Şeker’in elindeki bıçak, Duran’ın kalbine isabet etti. Özgür Duran, hayatını kaybederken, tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, gözaltına alınarak, tutuklandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15