Kendisine şiddet uygulayan ve fuhuşa zorlayan kocasını öldüren Çilem Doğan'a 15 yıl hapis cezası

Yargıtay 1. Ceza Dairesi Çilem Doğan’a verilen 15 yıllık hapis cezasını onadı. Çilem Doğan’ın avukatı Canan Dumrul Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuracaklarını belirterek, “Çilem bu kararla yemeğin tuzunu az koyduğu için kadınları öldüren erkeklerle aynı yere kondu. Bir erkeğin yemeğin tuzunu az koyduğu için öldürmesi de haksız tahrik, Çilem’in hayatta kalmak için öldürmesi de haksız tahrik” dedi.

04 Kasım 2021 Perşembe 13:12
Kendisine şiddet uygulayan ve fuhuşa zorlayan kocasını öldüren Çilem Doğan'a 15 yıl hapis cezası

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, kendisine şiddet uygulayan ve işçiliğine zorlayan kocası Hasan Karabulut’u 2015’te öldüren Çilem Doğan’a verilen 15 yıllık hapis cezasını onadı. Bu durumda kefaletle serbest bırakılmış olan Doğan yeniden cezaevine girecek.

Doğan’ın avukatı Canan Dumrul, cezanın infaz edileceğini, ancak yeniden yargılama için AYM’ye başvuracaklarını söyledi. Dumrul’un, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklama şöyle:

"DOSYADA BOZMAYI GEREKTİRECEK ÇOK FAZLA GEREKÇE VARDI"

“Cezanın infazı aşamasına geçildi. Çok üzücü ve beklemediğimiz bir karardı. Çünkü Çilem’in dosyasında bozmayı gerektirecek çok fazla gerekçe vardı. Adli Tıp raporunun hatalı değerlendirilmesinden tutun da olayın oluş şeklinin yerleşik içtihatlara aykırı değerlendirmesine varana kadar bir dizi hukuki aykırılık vardı. Normal hukuki bir yargılamada çok fazla bozma gerekçesi olabilecek argüman bulunuyordu bu dosyada.

“YARGI KADINLARA PARMAK SALLADI”

Ancak ben politik bir karar verildiğini düşünüyorum. Yargı, yaşamak için öldürmek zorunda kalan kadınlara bu karar üzerinden parmak salladı. ‘Evli olduğun erkek seni bir odaya kitlese, silahı ortaya çıkarsa ve seni işçiliğine zorlayacağı yönünde beyanlarda da bulunsa sen kendi hayatını korumayacaksın, savunmayacaksın. Sen buna razı olacaksın. Ya bu odadan ölerek çıkacaksın ya da o odadan çıkmak için o şiddete razı geleceksin. Razı gelerek çıkmazsan, öldürerek hayatta kalmaya çalışırsan biz sana hayatta kalma şansı tanımayız. Kalan ömrünü hapiste geçirmen için elimizden geleni yaparız’ dedi.

"ÇİLEM'İN HAYATTA KALMAK İÇİN ÖLDÜRMESİ DE HAKSIZ TAHRİK"

Yargı öldüren erkeklere gösterdiği anlayışı, koruyucu kollayıcı tutumu, cinsiyetçi kalkanı Çilem’e karşı kullandı. Dedi ki ‘Çilem Doğan’ın yaşamak için öldürmek zorunda kalması benim umurumda değil. Benim için önemli olan bir erkeğin hayatıdır. Ben bundan sonra Çilem’e yaşama şansı tanımam. Onun özgürlüğünü elinden alırım’ dedi. Çilem bu kararla yemeğin tuzunu az koyduğu için öldüren erkeklerle aynı yere kondu. Bir erkeğin yemeğin tuzunu az koyduğu için öldürmesi de haksız tahrik. Çilem’in hayatta kalmak için öldürmesi de haksız tahrik.

NE OLMUŞTU?

Doğan, 8 Temmuz 2015’te Adana’da kendisine şiddet uygulayan ve işçiliğine zorlayan kocası Hasan Karabulut’u öldürmüştü. Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi, “tahrik ve iyi hal indirimi” ile Doğan’a 15 yıl hapis cezası vermişti. Avukatlar, Doğan’ın adli kontrolle tahliye edilmesi yönünde talepte bulunmuştu. Bunun üzerine Doğan, 20 Haziran 2016'da 50 bin TL kefalet şartıyla tahliye edilmişti. Kararın Yargıtay’a taşınmasının ardından 21 Ekim’de ilk incelemeyi yapan Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, bugün Çilem Doğan’a verilen 15 yıl hapis cezasını onadı. Doğan, tekrar cezaevine girecek.

Son Güncelleme: 05.11.2021 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15