Koronavirüs Tartışmasıyla Geçen YKS Sonrası Sonuçlar 28 Temmuz'da

Koronavirüs nedeniyle tarihi iki kez değiştirilen YKS tamamlandı. 15.45’te başlayan Yabancı Dil Testi’nin (YDT) sonlanmasıyla öğrencilerin bu yılki stresi de bitmiş oldu. Sınav sonuçları ise 28 Temmuz’da açıklanacak.

28 Haziran 2020 Pazar 20:05
Koronavirüs Tartışmasıyla Geçen YKS Sonrası Sonuçlar 28 Temmuz'da

Koronavirüs nedeniyle tarihi iki kez değiştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tamamlandı. 15.45’te başlayan Yabancı Dil Testi’nin (YDT) sonlanmasıyla öğrencilerin bu yılki stresi de bitmiş oldu. Sınav sonuçları ise 28 Temmuz’da açıklanacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı’nca düzenlenen YKS'nin üçüncü ve son oturumu Yabancı Dil Testi (YDT) sona erdi.

Üniversite adayları, YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ni (TYT) dün, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü ve son oturum YDT sorularını bugün yanıtladı. Son oturum olan ve saat 15.45’te başlayan YDT, 120 dakika sürdü. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılan sınavda toplam 80 soru yer aldı. Yüz yüze eğitim gördükleri konulardan sorumlu olan 2020-YKS adaylarına 12. sınıfın ikinci dönem konularından soru sorulmadı.

ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları 28 Temmuz 2020’de açıklanacak.

Son Güncelleme: 28.06.2020 20:50
Anahtar Kelimeler:
ÖSYMYksTytKoronavirüs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15