Mansur Yavaş'tan Annelere Çifte Bayram Yaptıracak Hizmet

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim öncesinde annelere verdiği kreş sözünü tuttu. Başkan Yavaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılışını yapacağı iki çocuk gündüz bakımeviyle annelere çifte bayram yaşatacak.Batıkent ve Çukurambar’da hizmete girecek olan çocuk gündüz bakımevlerinden şehit yakınları ücretsiz yararlanacak.

28 Ekim 2020 Çarşamba 10:16
Mansur Yavaş'tan Annelere Çifte Bayram Yaptıracak Hizmet

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim öncesinde annelere verdiği kreş sözünü tuttu. Başkan Yavaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılışını yapacağı iki çocuk gündüz bakımeviyle annelere çifte bayram yaşatacak. Batıkent ve Çukurambar’da hizmete girecek olan çocuk gündüz bakımevlerinden şehit yakınları ücretsiz yararlanacak.

BAŞKENTLİ ANNELER EN ÇOK KREŞ VE BEBEK BAKIM ODASI İSTEDİ

Başkan Yavaş daha önce Ankaralı kadınların talep ve ihtiyaçlarını belirlemek için anket çalışması yaptırmıştı. Başkent’te 5 binden fazla kadının katılımıyla yapılan anket sonucunda anneler en çok bebek bakım odaları ile kreşlerin açılmasını istemişti.

İLK ETAPTA BATIKENT VE ÇUKURAMBAR’DA HİZMETE GİRECEK

Batıkent ve Çukurambar’daki binaları yenileyerek çocuk gündüz bakımevi olarak hizmete açacak olan Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki süreçte de 20 ilçede 20 çocuk gündüz bakımevi açmayı planlıyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı koordinasyonunda hizmet verecek olan ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılışını Başkan Yavaş’ın yapacağı Batıkent ve Çukurambar Gündüz Çocuk Bakımevlerinde, çocuk oyun odalarından oyuncaklara, yemekhaneden dinlenme odalarına kadar pek çok sosyal alan yer alacak.

ŞEHİT YAKINLARINA ÜCRETSİZ

Kontenjana ve kapasiteye göre Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarda çalışan annelerin çocuklarının buluşacağı çocuk gündüz bakımevlerinin ücret tarifesi, Büyükşehir Belediye Meclisinde alınacak kararla belirlenecek. 100 kişilik gündüz bakımevlerinden şehit yakınlarının çocukları ise ücretsiz yararlanacak.

Son Güncelleme: 28.10.2020 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.