MEB’den öğretmenlere yönelik şiddeti önlem uygulması!

Öğretmenlere karşı cebir, şiddet veya tehdit uygulayanlara en az 2 yıl hapis cezası içeren bir düzenlemenin gündeme alındığı öğrenildi.

25 Kasım 2019 Pazartesi 09:45
MEB’den öğretmenlere yönelik şiddeti önlem uygulması!

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere yönelik şiddetin önlenmesi için telefonlara yüklenecek bir uygulama hazırladı. Tehlike anında öğretmenlerin uygulama üzerinden alarm vermesi ile polis ekipleri sürece müdahale edecek.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre eğitim sendikalarının araştırmalarında, öğretmenlerin yüzde 60’ının “okullarda kendini güvende hissetmemesi ve yarıdan fazlasının meslek hayatında en az bir kere şiddete uğramasına” ilişkin verilerin ardından, bakanlık da ilk adımı attı. Bakan Ziya Selçuk’un talimatıyla, geçen hafta, öğretmenlere yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin bir çalıştay düzenlendiği öğrenildi. Çalıştayda, yasal düzenlemeler, okullarda alınacak önlemler ve çözüm önerilerinin ele alındığı belirtildi.Çalıştayın ilk adımı öğretmenlere karşı şiddetin önlenmesi için yeni bir yasa tasarısı hazırlanması oldu. Bu kapsamda öğretmenlere karşı cebir, şiddet veya tehdit uygulayanlar için en az 2 yıl hapis cezası içeren bir düzenlemenin gündeme alındığı öğrenildi.

Acil durum uygulaması

Bakanlığın bir diğer yeni adımı da şiddete karşı mobil yazılım üretmek oldu. MEB’in ilk defa çalıştayda yeni yazılımı öğretmenlere tanıttığı öğrenildi. Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı “beyaz kod” benzeri bir uygulamanın da MEB için hazırlandığı belirtildi. Yeni yazılım ile öğretmenlerin kişisel telefonlarına indirilecek bir uygulama ile kamu ve özel tüm okullardaki şiddet olaylarını izlemek üzere çalışma başlatılması planlandı. Öğretmenlerin şiddet ve tehdit durumlarında mobil uygulama üzerinden alarm vereceği, yazılım üzerinden çağrının en yakın karakola bildirileceği ve tehlikenin yaşandığı okula hızla polis ekiplerinin yönlendirilmesinin amaçlandığı öğrenildi. MEB kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Bakan Ziya Selçuk, yeni mobil uygulama ve çalıştayda görüşülen diğer önlemleri bu hafta içinde düzenlenecek bir programla kamuoyuna açıklayacak.

Son Güncelleme: 25.11.2019 10:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15