Naci Görür'den Marmara depremi yorumu

Prof. Dr. Naci Görür'den beklenen Marmara depremiyle ilgili çok önemli açıklamalar geldi. "İstanbul uzatmaları oynuyor" diyen Görür, beklenen depremin büyüklüğünü açıkladı, tahmini tarih verdi, ne kadar insanın canını kaybedebileceği ile ilgili ürküten tahminini paylaştı. Görür, depremde İstanbul'da en çok hangi ilçelerin etkileneceğini de saydı.

14 Mart 2024 Perşembe 11:37
Naci Görür'den Marmara depremi yorumu

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen olası İstanbul depremi ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL'DA KAÇ BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLACAK?

TGRT Haber'de Medya Kritik programında konuşan Görür, İstanbul'da depremin 7.2 ve 7.6 büyüklüğü arasında olabileceğini söyledi.

"BU TEHDİT GÖZARDI EDİLMESİN"

İstanbul'da 1 Nisan'da yapılacak seçimlerde göreve gelecek belediye başkanının şehri depreme hazırlaması gerektiğini vurgulayan Görür, Marmara Denizi ve Kuzey Anadolu Fayı'nın kuzey kolunda 7.6 büyüklüğünde deprem olma ihtimalinin yüksek olduğunu ve bu tehdidin gözardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Siyasetçilerin depremi gündemlerine almalarından memnuniyet duyduğunu belirten Görür, "Eskiden bu kadar alakadar değillerdi. İşin ciddiyetle sürdürülmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Görür'ün açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

TEHDİT MARMARA'DA

İstanbul'da 1 Nisan'da seçilecek belediye başkanı şehri depremi hazırlamalı. Tehdit Marmara'da. İlk seçilen belediye başkanı tehdidin nereden geldiğini bilmeli.

İKİ KOL BİRDEN KIRILIRSA 7.6'YA KADAR ÇIKMA OLASILIĞI VAR

Marmara Denizi ve Kuzey Anadolu Fayı'nın Kuzey kolunda deprem oluşacak. Bunlardan biri Adalar kolu, diğeri de Kumburgaz koludur. Bu iki kolun aynı anda kırılma ihtimali var. 1766'da 3 ay arayla kırılmış. İkisi birden kırılırsa 7,6'ya kadar çıkma olasılığı var.

Deprem denince siyasilerin aklına 'yapı stoku' geliyor. İstanbul'da yapı stokunun artırılması zararı azaltır.

İSTEDİĞİM SİYASET ÜSTÜ KALMAK

Bir belediye başkan adayının ekibinde veya başkanın ekibinde yer almadım. İktidar partisi ve muhalefet dahil hepsinden istediğim siyaset üstü kalmak. Belirli bir rozeti takarsam etkileyeceğim alan kısıtlanır. Benim bilgime ihtiyaçları varsa tüm bilgilerimi vermeye hazırım. İstanbul'da da değil farklı şehirlerden de beni çağırıyorlar. Sağlam kentler kurmak için uğraşılmalı, vitrin siyaseti yapılmamalı. Bu dönemde başkan adayları depremi ciddiye alıyorlar. Bu seçimde beni en çok da memnun eden şey bu. Eskiden bu kadar alakadar değillerdi. İşin ciddiyetle sürdürülmesi lazım.

Son Güncelleme: 14.03.2024 11:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.