Özel: Ülkeyi Kuzey Kore'ye Dönüştürecek Düzenlemeler Yerine Etik Düzenlemeler Yapılabilir

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medyaya düzenleme getirileceğini ilişkin açıklamasına tepki gösterdi: "Böyle kişisel öfke ile kalkıp ülkeyi zarara uğratacak ülkeyi Çin’e, Kuzey Kore’ye, Rusya’ya dönüştürecek birtakım düzenlemeler yerine hep birlikte bütün partilerin görüşlerinin alındığı etik düzenlemeler yapılabilir" dedi.

01 Temmuz 2020 Çarşamba 15:05
Özel: Ülkeyi Kuzey Kore'ye Dönüştürecek Düzenlemeler Yerine Etik Düzenlemeler Yapılabilir

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sosyal medya düzene sokulmalı. Bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz. Türkiye bir muz cumhuriyet değildir" sözlerine ilişkin "Böyle kişisel öfke ile kalkıp ülkeyi zarara uğratacak ülkeyi Çin’e, Kuzey Kore’ye, Rusya’ya dönüştürecek birtakım düzenlemeler yerine hep birlikte bütün partilerin, bütün sosyal tarafların görüşlerinin alındığı etik düzenlemeler yapılabilir" yorumunda bulundu.

Özel, sosyal medyaya düzenleme kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlerle yaptığı video görüşmesinin protesto edilmesinden sonra alındığına dikkat çekti. Özel, "Kısıtlama ile ilgili heveslenmenin geçen hafta gençlerle yapılan ve en çok takipçisi olan kişinin en çok dislike’ı aldığı bir süreçten sonra geliyor olması siyaseten baktığınızda bir başka haklı çağrışımdır" dedi. 

CHP'li Özel TBMM' düzenlediği basın toplantısında Erdoğan'ın bu açıklamalarının Esra Albayrak'ın sosyal medyada saldırıya uğramasıyla ilişkisini ise "Bu yaklaşımın Esra Albayrak’a yapılan saldırıdan sonra gündeme getiriliyor oluşunu kendisi açısından sağlıklı bulmam. Kendi kızına, kendi torununa yöneldiğinde bunu yapmışçasına bir açıklama siyaseten tutarlı değil" sözleri ile değerlendirdi. 

Özel konuya ilişkin şunları söyledi:

"Sayın Demirtaş’ın eşine yapılan ile Sayın Esra Albayrak’a yapılana eş zamanlı olarak CHP olarak aynı tepkiyi verdik, vermeye devam ederiz. Kabul edilemez, iğrenç bir saldırıdır. Bir bebeğe ve bir kadına yapılan böyle bir saldırıyı kınıyoruz. Bu konuda saldırganın kimliğine bakan hiç kimseyi kınamasın. Sayın Demirtaş’ın eşine yapılınca susup, Esra Albayrak’ta tepki vermek ya da tem tersini yapmak samimiyetsizliktir. Sayın Cumhurbaşkanının bugünkü yaklaşımına gelince bu yaklaşımın Esra Albayrak’a yapılan saldırıdan sonra gündeme getiriliyor oluşunu kendisi açısından sağlıklı bulmam. Kendi kızına, kendi torununa yöneldiğinde bunu yapmışçasına bir açıklama siyaseten tutarlı değil.

Ama kısıtlama ile ilgili heveslenmenin geçen hafta gençlerle yapılan ve en çok takipçisi olan kişinin en çok dislike’ı aldığı bir süreçten sonra geliyor olması siyaseten baktığınızda bir başka haklı çağrışımdır. Sosyal medya, muz cumhuriyetindeki gibi herkesin ağzına gelen küfrü ettiği bir yer olmamalı. Böyle kişisel öfke ile kalkıp ülkeyi zarara uğratacak ülkeyi Çin’e, Kuzey Kore’ye, Rusya’ya dönüştürecek birtakım düzenlemeler yerine hep birlikte bütün partilerin, bütün sosyal tarafların görüşlerinin alındığı etik düzenlemeler yapılabilir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15