Özkoç: İhmaller Zincirinin Getirdiği Bu Davaya Herkes Sahip Çıkmalı!

Hendek'te 7 işçinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin yaralandığı havai fişek fabrikasındaki patlamayla ilgili dava 15 Mart'a erteledi. Duruşmayı takip eden CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bütün siyasetçilerin davaya sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Mağdur yakınları, cenazelerini bir bütün halinde alamayan insanlar. Bu ihmaller zincirinin getirdiği bir dava. Bu davaya sahip çıkılmasını istiyoruz" dedi.

06 Ocak 2021 Çarşamba 13:20
Özkoç: İhmaller Zincirinin Getirdiği Bu Davaya Herkes Sahip Çıkmalı!

Sakarya'nın Hendek ilçesinde, 7 işçinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasıyla ilgili açılan davanın ilk duruşması Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sakarya 1. Ağır Ceza mahkemesi, 5'i tutuklu 7 sanık hakkında 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istenen duruşmayı 15 Mart'a erteledi.

"BU DAVAYA HERKES SAHİP ÇIKMALI"

Duruşmayı takip eden CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bütün siyasetçilerin davaya sahip çıkması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Mağdur yakınları cenazelerini bir bütün halinde bulamayan insanlar. 6 aydan beri uyku uyuyamayan insanlardır. Buna sebep olan kişilerin hukuk önünde cezalandırılmasını istiyorlar. Bütün siyasetçilerin bu davaya sahip çıkması gerekiyor. Bu ihmaller zincirinin getirdiği bir dava. Bu davaya sahip çıkılmasını istiyoruz."

Patlamada hayatını kaybeden Sebahattin Tepeçınar’ın ablası Hatun Tepeçınar yaptığı açıklamada patlamanın ihmal nedeniyle kaynaklandığını, sorumluların hak ettikleri şekilde yargılanmaları gerektiğini söyledi. Tepeçınar, Çoşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda meydana gelen patlama için "Çoşkunlar, cinayet aletleri bu 7 şehide yaptırdı. Artık acıdan konuşamıyoruz" dedi. 

"7 PARAMPARÇA CESET TOPLADIK"

Hatun Tepeçınar, kardeşini 3 Temmuz’da kaybettiğini, acılarının 6 aydan beri dinmediğini belirterek, şunları söyledi:

"Yanlı olarak adalet istemiyoruz. Tüm Türkiye’yi bu davada yanımızda görmek istiyoruz. Biz 7 emekçi şehit verdik. 7 paramparça ceset topladık. Bu Çoşkunlar, cinayet aletleri bu 7 şehide yaptırdı. Adaletten, katillerin hak ettikleri ceza ile yargılanmalarını talep ediyoruz. 2 ile 22 yıl arası ne demek? Hani bunun müebbetti? Bu söylenen cezalar bizi çıldırttı. Artık acıdan konuşamıyoruz. Baskıyla çalıştırarak pandemi sürecinde bir kez bile tatil yaptırmadan o kadar malı yığıp bağıra bağıra patlayacağım diye diye insanların başını yedi. Ben de orada çalıştım. Hiçbir koruma yok, ev önlüğü ile çalıştırıyorlar. İş güvenliği yoktu."

Son Güncelleme: 06.01.2021 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15