Öztrak: Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Fiyaskosu

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Öztrak, Suriye’de 33 şehit verdiğimiz saldırı sonrası 5 Mart’ta Rusya Devlet Başkanı Putin’le Moskova’da görüşen Cumhurbuşkanı Erdoğan’ı eleştirdi.

09 Mart 2020 Pazartesi 17:00
Öztrak: Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Fiyaskosu

Öztrak, "Erdoğan'ın defalarca söylediği ateşkes sözünü bir mutabakat metninde göremedik. Putin'in kapısında dakikalarca bekletildiler, Rus haber ajanslarına eğlence malzemesi oldular. Çariçe 2’nci Katerina'nın heykeli altında heyet olarak kıyamda durdular. 5 Mart 2020'den Kremlin Sarayın'a giden süreç Cumhuriyet tarihinin en büyük fiyaskosudur"ifadesini kullandı. Bu fiyaskoda sevinilecek tek şey daha fazla şehit vermemek uğruna sahada askeri faaliyetlerin durdurulmasıdır. Bir an evvel kalıcı bir ateşkes sağlanmalıdır" diye konuştu.

DEVLET KADINA ŞİDDET GÖSTERMEDE ERKEKLERDEN GERİ KALMIYOR

"T.C vatandaşı olmak zor, ama bu ülkede kadın olmak daha da zor. Kadın olmanın zorluğuna sosyal, siyasal yani yaşamın her alanında yakından şahitlik ediyoruz. 2019 Kasım döneminde kadın işsizlik oranı %16,6 ama kadınlarda gerçek işsizlik yüzde 30’a yaklaşmış durumda. Bu rakamlara çalışma hayatına dahil olamayan 12 milyon kadın dahil değil. Türkiye, küresel cinsiyet uçurumu endeksi listesinde 153 ülke içerisinde maalesef 130. sırada. 2019’da 474 kadın cinayete kurban gitti. 2020’nin ilk 2 ayında erkekler tarafından öldürülen kadın sayısı 49. Bu arada devlette kadına şiddet uygulama konusunda erkeklerden geri kalmıyor. Dün Taksim meydanın kadınlarımıza yapılan sert polis müdahalesini buradan kınıyoruz." 

Son Güncelleme: 09.03.2020 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15