Patronlar Jetleri Gözden Çıkardı Türkiye'de Satılık Uçak Sayısı Arttı!

Türkiye’de holding sahibi patronlar özel jetlerini satışa çıkardı. Alıcısını bekleyen jetler arasında fiyatı 15 milyon dolar olan da var 65 milyon doların üzerinde değere sahip olan da.

18 Aralık 2019 Çarşamba 13:55
Patronlar Jetleri Gözden Çıkardı Türkiye'de Satılık Uçak Sayısı Arttı!

Türkiye’nin özel jet sahibi olan iş insanlarının sayısı geçtiğimiz yıllarda hızla arttı. 2014 yılında 100 adet özel jet hangarlardayken bugün Türkiye’de patronlara ait 200’e yakın özel jet bulunuyor. Patronlar ekonominin kötü olduğu dönemlerde ise ilk olarak jetlerini satışa çıkarıyor. Bu yıl içerisinde bazı holdinglerin patronları jetlerini satarken henüz satılamayanlar müşteri bekliyor. Uluslararası platformda jetlerini satışa çıkaran sayısı git gide artıyor.

O jetlerden biri olan TC-MLA kuyruk numaralı Embraer Legacy 500 modeli Bon Air tarafından işletildi ve Türkiye’de Borusan tarafından kullanıldı.  Özel jetin tahmini fiyatı 15 ila 20 milyon dolar arasında değişiyor.

Bir diğer satılık jet ise Gulfstream’in G550 modeli. Türkiye’de sevilen bir model olan G550’nin kayıt kodu ise TC-TTC. Bu jeti 2010 yılında Ciner Holding’in sahibi Turgay Ciner, bir süre önce satın almıştı. Uçak 2010’dan bu yana Ciner Holding bünyesinde bulunuyordu. 2010 yılında üretilen jetin tahmini fiyatı donanım özelliklerine göre 60 ila 65 milyon dolar arasında değişiyor.

Satılık özel jetler arasında en mütevazi olanı ise TC-TMO kuyruk kodlu Cessna Citation Excel modeli. 3 milyon 750 bin dolara satışa çıkarılan özel jet ise Turkmall CEO'su ve Kamer İnşaat'ın büyük ortaklarından biri olan Levent Eyüpoğlu’na aitti.

KİME AİT OLDUĞU BELLİ OLMAYAN İKİ JET DE SATILIK

Atatürk Havalimanı’nda hangarda bulunan iki özel jet de alıcısını bekliyor. Biri Bombardier Lerajet 60XR modeli olan uçağın satış fiyatı yerine alıcıların aracı kurum ile irtibata geçmesi istenmiş. Bu jetin de tahmini değeri 8 ila 10 milyon dolar arasında değişiyor. Jetin kuyruk tescil bilgisi gizlendiği için kime ait olduğu bilinmiyor.  Atatürk Havalimanı hangarında bekleyen Gulfstream G450 modeli jetin ise fiyatı belirtilmezken 2012 model olan jetin emsallerinin fiyatı 6 ila 9 milyon dolar arasında satılıyor.

Ayrıca yine Türkiye’de hangarda bekleyen kuyruk kodu T7-EZE olan Bombardier Challenger 605 de satışa çıkarıldı. 

(Anka)

Son Güncelleme: 18.12.2019 14:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15