Polimetre Araştırma: "Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında 20 puan fark var"

Korkusuz yazarı Can Ataklı, bugünkü yazısında, Polimetre Araştırma Şirketi’nin son raporuna yer verdi. Ataklı, “Cumhurbaşkanı adaylarından Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında hâlâ yüzde 20 fark var. Dedi.

04 Mayıs 2023 Perşembe 09:11
Polimetre Araştırma: "Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında 20 puan fark var"

2 Nisan 2023 ve 2 Mayıs 2023 arasında yapılan iki ayrı çalışmanın özeti olan çalışmayla ilgili Ataklı’nın aktardıkları şöyle:

"Belirtilen tarihlerde partilerin Türkiye Geneli için hesaplanan oy oranları, cumhurbaşkanı adaylarının oy oranları, partilerin kazanacakları hesaplanan milletvekilli sayılarının illere dağılımı karşılaştırmalı olarak gösterilmektedir.

513 Sayılı Raporda; CUMHUR İTTİFAKI’nın milletvekili sayısı 236 olarak hesaplanırken, bu raporda 246; HDP’nin milletvekili sayısı 77 olarak hesaplanırken, bu raporda 76; CHP’nin (4 partiyle birlikte) milletvekili sayısı 246 olarak hesaplanırken, bu raporda 227; İYİ Parti’nin milletvekili sayısı 41 olarak hesaplanırken, bu raporda 51 olarak hesaplanmaktadır.; MİLLET İTTİFAKI partilerinden İYİ Parti’nin milletvekili sayısı 10 artarken CHP’nin 19 azalmaktadır.

Çalışmada ulaşılan en önemli bulgu,

Bu rapora göre Cumhur İttifakı’nın içinde ama ayrı liste ile seçime giren MHP, 24 milletvekilliği kazanıyor. Bu durumda Cumhur İttifakı’nın toplam milletvekili sayısı 246 oluyor. Yine bazı yerlerde ayrı liste ile seçime giren İyi Parti ile birlikte Millet İttifakı’nın toplam milletvekili sayısı 278’i buluyor. HDP’nin sayısının da eklenmesiyle birlikte Meclis’teki muhalefet milletvekili sayısı 354 oluyor."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Son Güncelleme: 04.05.2023 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15