Prof. Dr. Ahmet Ercan büyük İstanbul depremi için tarih verdi

6.9’luk İzmir depremini 14 gün önceden haber veren ünlü Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Ercan İstanbul depremi için tarih verdi: 2045’ten önce olursa şaşırtıcı olur, büyüklüğü de 7.3’ü geçmez.

24 Ocak 2021 Pazar 11:10
Prof. Dr. Ahmet Ercan büyük İstanbul depremi için tarih verdi

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Büyük İstanbul depremi 2045'ten önce olursa şaşırtıcı olur" değerlendirmesini yaptı. 

Sözcü gazetesinden Hande Zeyrek'in haberine göre, Ercan, "Deprem olmadan 14 gün önce söyledim. Tam gün vermemiştim. Ancak oldu. Midilli (İzmir) depremini 10 yıldır, ayrıca son 1 yıldır uyarmıştım. Kitabımda şu anda deprem olabilecek öncelikli 33 yeri saydım. Adana, Sakarya Çukuru, Göller Bölgesi, Amasya-Merzifon, Varto, Denizli, Bingöl ile Hatay'ı vurguluyorum. Erzincan'ı yeniden vurguluyorum. 2030 yılından önce herkes İstanbul veya Tekirdağ'da deprem beklerken şu anda Sakarya çukuru dediğimiz çukurda ki bu çukurun bir tarafı İzmit bir tarafı Bolu Tüneli'nin bulunduğu yerdir. Buradan 2030 yılından önce yıkıcı bir deprem bekliyorum ve bunu ilk kez söylüyorum." açıklamasını yaptı. 

Ercan, "Kuzey Marmara'da beklenen en olası deprem hangisidir?" sorusuna, "Kuzey Marmara'nın yapabileceği en büyük deprem 7.3 tür. Hangi koşullarda yapar? 1999 depremi Yassıada hizasına kadar  kırdı. Bu kez oradan başlayacak, Şarköy'e, Saroz'a kadar kıracak.Yassıada'nın bulunduğu kesimden başlayıp Şarköy'e kadar tek bir depremle kıracak olursa bu depremin büyüklüğü 7,3 olur. Bu deprem hem İstanbul'u hem Tekirdağ, hem Yalova'yı hem Karamürsel ve Gölcük'ü Bandırma, Mudanya ve Erdek, Lapseki ve Gelibolu'nun tozunu attırır. Ben bu kırılmayı yakın bir zamanda beklemiyorum. Deprem açıklamaları hava durumu verir gibi vırt zırt olmaz. Deprem kestirimlerinde değişim haftalık yıllık ya da beş yıllık değil 50 yüz yıllıktır. Her an deprem olabilir diyerek Marmara'da oturanların ruhsal durumu 22 yıldır bozuldu. Beklenen deprem bir türlü olmuyor? Neden? Oysa, beklenen Kuzey Marmara depremi için büyüklüğü, İstanbul kolu için M6,3 ile M6,7 arası, Tekirdağ kolu için M7,0-7,2 arasıdır. Bu depremler 2045'ten önce olursa şaşırtıcı olur." yanıtını verdi.

Son Güncelleme: 24.01.2021 11:26
Anahtar Kelimeler:
IstanbulDepremAhmet Ercan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15