Profesör Dr. Şahin Filiz: "Ulusal ve dini bayramlar birbirine rakip görülemez, Diyanet milli birliği sabote ediyor"

Ulusal gün ve bayramlara denk gelen cuma hutbelerinde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ya da bu günleri anmayan Diyanet İşleri Başkanlığı, 2021’deki tavrını 2022’de de yineledi. Diyanet’in, 2022’de de herhangi bir ulusal gün ve bayram için program düzenlemediği ortaya çıktı. Profesör Dr. Şahin Filiz, Diyanet'in 2021 yılında olduğu gibi, 2022 yılında da ulusal gün ve bayramlarda Mustafa Kemal Atatürk'ü anmamasını, milli birliğe resmi sabotaj olarak değerlendirdi. Filiz, "Yurdu, toprağı, bayrağı ve Atatürk’ü olmayan hiçbir bayram, bayram değildir" ifadelerini kullandı.

04 Mayıs 2023 Perşembe 10:02
Profesör Dr. Şahin Filiz: "Ulusal ve dini bayramlar birbirine rakip görülemez, Diyanet milli birliği sabote ediyor"

Ulusal gün ve bayramlara denk gelen cuma hutbelerinde Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ya da bu günleri anmayan Diyanet İşleri Başkanlığı, 2022'de herhangi bir ulusal gün ve bayram için program düzenlemediği ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; 2022’ye ilişkin faaliyet raporunda, "milli gün ve geceler" başlığı altında yapılan ulusal programlarda yalnızca Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Günü ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için program düzenlendiği aktarıldı.

"Diyanet, tehlikeli tutumundan bir an önce vazgeçmeli"

İlahiyatçı ve felsefeci Prof. Dr. Şahin Filiz, bu durumu "milli birliğe resmi sabotaj" olarak nitelendirdi. Dini ve ulusal bayramların birbirlerine rakip olarak görülemeyeceğini vurgulayan Filiz, "İkilik çıkarmak, dini değerlerle milli değerleri birbirine düşman etmektir. Milli bayramları olmayan milletlerin dini bayramları olmaz. Diyanet, tehlikeli tutumundan bir an önce vazgeçmeli" dedi.

Filiz, şunları kaydetti: "Diyanet, Atatürk’ü ve Türk kültürünü sansürleyerek üstünkörü geçiştiriyor. Yurdu, toprağı, bayrağı ve Atatürk’ü olmayan hiçbir bayram, bayram değildir."

Son Güncelleme: 04.05.2023 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.